Gebiedscoördinator regiodeal natuur inclusieve landbouw

Werken aan de toekomstig bestendigheid van de landbouw? Samen met een enthousiast projectteam en de provincie Groningen?

Inhoud van de functie
Ynhâld fan de funksje

Noord-Nederland is volop bezig met het toekomstbestendig maken van de landbouw. In acht gebieden zijn de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe, samen met agrariërs, inwoners, landbouw- en natuurorganisaties, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en het Ministerie van LNV, aan het werk. Met het ondertekenen van de Regio Deal natuur inclusieve landbouw (NIL) eind 2019, is 20 miljoen euro beschikbaar gekomen. Doel is een landbouw die topvoedsel produceert en bijdraagt aan de biodiversiteit, een gezonde bodem en een gevarieerd en (be)leefbaar platteland. Eén van de acht Regio Deal NIL gebieden is de Noordelijke kleischil. Dit gebied omvat zowel de provincie Groningen als Fryslân en strekt zich uit van Delfzijl tot Harlingen. Voor het gebied Noordelijke kleischil zijn we op zoek naar een gebiedscoördinator.

Wat ga je doen
Wat giesto dwaan

Als gebiedscoördinator werk je samen met het projectteam de realisatie van het uitvoeringsplan. Je helpt mee projecten te initiëren en realiseren en stemt af met andere gebiedspartners en projecten en programma’s die mee kunnen helpen en zoekt naar (co-)financieringsmogelijkheden. Je organiseert en onderhoud de afstemming met het Kernteam Noordelijke kleischil bestaande uit agrarische organisaties uit de Noordelijke kleischil en zit de overleggen voor. Zij zijn je ogen en oren in het veld en geven gevraagd en ongevraagd advies. Ook geven zij een zwaarwegend advies over de verschillende initiatieven en projecten. Kennisvragen stem je af met het aan de Regio Deal NIL gekoppelde kennisconsortium. Daar waar wet- en regelgeving de landbouwtransitie beperkt pak je dit op samen met de kennismanager. Vanuit je werkgebied lever je een bijdrage aan de kennisdeling met de andere Regio Deal NIL gebieden en lever je een bijdrage aan de procesmonitoring. Je zorgt voor het actief verbinden van activiteiten vanuit je gebied met aanpalende activiteiten zoals het provinciaal landbouw-, water- en natuurbeleid. Je legt verantwoording af aan het programmamanagement en draagt bij aan het voorbereiden van stuurgroep vergaderingen.    

Wat vragen wij
Wat freegje wy

Je bent enthousiast, verbindend, analytisch, ondernemend en innovatief. Je draagt graag bij aan een vitaal platteland en bent uitstekend op de hoogte van de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en vraagstukken in het landelijk gebied. Je hebt een goed netwerk in de wereld van provincies, gemeenten, waterschappen, landbouw- en natuursector of je kunt dit snel opbouwen. Je kunt leidinggeven. Je toont eigenaarschap en werkt zowel zelfstandig als samen met je collega’s. Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit, bent communicatief ijzersterk, denkt in oplossingen en houdt steeds het doel voor ogen. Verder vragen wij:

  • Een relevante, afgeronde HBO+ of WO-opleiding.
  • Tenminste 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.

Wat bieden wij
Wat biede wy

Een uitdagende baan binnen een dynamische afdeling en waarin geen hetzelfde dag is! Verder is er binnen provincie Fryslân veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Hiernaast krijg je:

  • Salaris van minimaal €4.094,77 en maximaal € 5.827,98 (schaal 12) bruto per maand, bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
  • Bovenop jouw salaris ontvang je 22% individueel keuzebudget. Dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra verlof, fietsplan, bedrijfsfitness, lidmaatschappen van vakbonden, of gebruiken als extra spaarpot;
  • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
  • Vergoeding woon-werkverkeer voor fietsers en treinreizigers. Kom je met de auto? Dan hebben we een plekje voor je gereserveerd in de nabijgelegen parkeergarage;
  • Een informele en persoonlijke werksfeer, met veel ruimte voor eigen inbreng, en talloze doorgroeimogelijkheden.

Urenindicatie
Oereyndikaasje

16 uur

Schaalindicatie
Skaalyndikaasje

Schaal 12

Startdatum
Startdatum

Zo spoedig mogelijk

Einddatum
Eindatum

De opdracht is voor tenminste 1 jaar

Reageren
Reagearje

Pas je in dit profiel en is je belangstelling gewekt? Dan ontvangen wij graag je cv uiterlijk 24 maart 2023 via de button ‘solliciteren’.

Meer informatie/ interesse
Mear ynformaasje/ Ynteresse

Hebben wij je enthousiast gemaakt, maar heb je inhoudelijk nog vragen? Neem dan contact op met Marleen Rademaker 06-46746355 Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact met Vera Abresch, corporate recruiter, via 06-29737834 of mail naar v.abresch@fryslan.frl.

Wurkje by de provinsje Fryslân betsjut wurkje by in grutte organisaasje. Mei as haaddoel: mei-inoar wurkje oan in moai en sterk Fryslân. Mei 750 kollega’s wurkje oan it bouwen fan in moai wen-, wurk- en libbensfermidden. De provinsje soarget der ûnder oare foar dat ús wegen begeanber bliuwe en dat wy genietsje kinne fan de Fryske natuer. Wy jouwe ek ûndernimmers kânsen en soargje derfoar dat de Fryske identiteit en kultuer behâlden bliuwe.

Wij zijn een tweetalige organisatie. Dat betekent dat je openstaat voor it Frysk, naast de Nederlandse taal. Passieve beheersing van de Friese taal dan wel de bereidheid om je dat eigen te maken zit in je bagage.