Communicatieadviseur Omgevingszaken

De afdeling Omgevingszaken werkt aan projecten die “ús mienskip” direct raken op het gebied van mijnbouw, milieu en groene wetten. Wil jij vanuit je professie hier een belangrijke bijdrage aan leveren? En krijg jij energie van een uitdagende functie binnen een gedreven team?

Inhoud van de functie
Ynhâld fan de funksje

Je gaat werken op de afdeling Omgevingszaken. Deze afdeling heeft te maken met een werkveld waarbij goede communicatie, zowel intern, als extern van groot belang is. Omgevingszaken werkt aan projecten die de mienskip direct kunnen raken op het gebied van mijnbouw, milieu en groene wetten. De materie is vaak complex en regelmatig politiek gevoelig. Ook zet je de omgevingszaken van de provincie intern en extern meer op de kaart. Daarom is er iemand nodig die de juiste vertaling naar de politiek en de buitenwereld kan maken.

Wat ga je doen?
Je signaleert continue kansen en mogelijkheden om de toon te zetten in de actualiteit. Je geeft gevraagd en ongevraagd communicatieadvies, ontwikkelt communicatieframes, zorgt voor de coördinatie en uitwerking van de communicatiemiddelen, stemt de kernboodschappen af met de bestuursadviseur en draagt bij aan de profilering van de gedeputeerde op dit onderwerp. Je werkt voornamelijk samen met collega’s die jurist zijn, of een juridische achtergrond hebben, maar je maakt in basis onderdeel uit van team communicatie als het gaat om coaching, training en ontwikkelmogelijkheden op jouw vakgebied.

In de voorkomende werkzaamheden zoek je de samenwerking met de communicatieadviseurs van betrokken partijen, maar biedt daarbij tegelijkertijd voldoende tegenwicht zodat de belangen van de provincie goed worden bediend. Je bent aangehaakt bij de verschillende thema’s in de actualiteit en kent het krachtenveld daaromheen. Je maakt de inhoudelijke collega’s bewust van wat de meerwaarde van communicatie is en ondersteunt hen in tekst en beeld. Dat doe je door:

 • Het bedenken van een lange termijn visie voor de afdeling;
 • Het opzetten van communicatieframes met de afdeling;
 • Het verbeteren van de communicatie rondom juridische dossiers.

Kortom, je bent als communicatieadviseur een belangrijke spil op de afdeling Omgevingszaken. Dit maakt de functie uitdagend, afwisselend en heb je veel ruimte voor eigen initiatief!

Wat vragen wij
Wat freegje wy

De collega die wij zoeken is een ervaren communicatiedeskundige. Bij voorkeur een deskundige met een politieke antenne en die het gewend is om zelfstandig te werken. Je zoekt actief het werk op en je beschikt over alle talenten om uitvoering te geven aan het communicatieframe. Je werkt nauwkeurig, bent doel- en resultaatgericht, kunt goed plannen en organiseren en neemt graag initiatieven tot ontwikkeling en verbetering. Je beschikt over goed ontwikkelde sociaal- en communicatieve vaardigheden, werkt graag in een team en bent klantgericht. Verder beschik je over:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare ervaring rondom het werken met complexe communicatievraagstukken
 • Beheersing van de Friese taal, zowel in woord als geschrift, of bent bereid de taal te leren.

Wat bieden wij
Wat biede wy

Een uitdagende baan met impact binnen een groeiend maar hecht team, Verder is er binnen provincie Fryslân veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Hiernaast krijg je:

 • Salaris van minimaal € 3.385,60 en maximaal € 4.778,94 (schaal 10) bruto per maand, bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Bovenop jouw salaris ontvang je 22% individueel keuzebudget. Dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra verlof, fietsplan, bedrijfsfitness, lidmaatschappen van vakbonden, of gebruiken als extra spaarpot;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
 • Vergoeding woon-werkverkeer voor fietsers en treinreizigers. Kom je met de auto? Dan hebben we een plekje voor je gereserveerd in de nabijgelegen parkeergarage;
 • Een informele en persoonlijke werksfeer, met veel ruimte voor eigen inbreng, en doorgroeimogelijkheden.

Urenindicatie
Oereyndikaasje

24 uur

Schaalindicatie
Skaalyndikaasje

Schaal 10

Startdatum
Startdatum

Zo spoedig mogelijk

Einddatum
Eindatum

Geen

Reageren
Reagearen

Pas je in dit profiel en is je belangstelling gewekt? Dan ontvangen wij graag je CV uiterlijk woensdag 1 februari 2023 via de volgende link: http://bitly.ws/z2gu.

Meer informatie/ interesse
Mear ynformaasje/ Ynteresse

Hebben wij je enthousiast gemaakt, maar heb je inhoudelijk nog vragen? Neem dan contact op met Ghazal Samandijan, afdelingshoofd Omgevingszaken, via 058-292 8610. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact met Vera Abresch, corporate recruiter, via 06-29737834 of mail naar v.abresch@fryslan.frl.

Wurkje by de provinsje Fryslân betsjut wurkje by in grutte organisaasje. Mei as haaddoel: mei-inoar wurkje oan in moai en sterk Fryslân. Mei 750 kollega’s wurkje oan it bouwen fan in moai wen-, wurk- en libbensfermidden. De provinsje soarget der ûnder oare foar dat ús wegen begeanber bliuwe en dat wy genietsje kinne fan de Fryske natuer. Wy jouwe ek ûndernimmers kânsen en soargje derfoar dat de Fryske identiteit en kultuer behâlden bliuwe.

Wij zijn een tweetalige organisatie. Dat betekent dat je openstaat voor it Frysk, naast de Nederlandse taal. Passieve beheersing van de Friese taal dan wel de bereidheid om je dat eigen te maken zit in je bagage.

Een VOG is voor deze functie vereist.