Beleidsonderzoeker natuurmonitoring

Inhoud van de functie
Ynhâld fan de funksje

Ben jij de beleidsonderzoeker die graag een steentje bijdraagt aan de Friese natuur? En lijkt het je een mooie uitdaging om samen met het provinciaal bestuur, de Friese mienskip en je collega’s hieraan te werken? Dan komen we graag met jou in contact!

De provincie is beleidsverantwoordelijk voor het uitvoeren van het natuurbeleid. Met het Rijk en onze Friese partners wordt hard gewerkt aan de ontwikkelopgave Natuur, natuurbeheer, versterken biodiversiteit en soortenbeleid. We monitoren de toestand van de Friese natuur en de voortgang in onze groene opgaven.

Vanuit het landelijke Natuurpact verzorgt de provincie Fryslân de informatievoorziening op het gebied van natuur. In een team van vijf enthousiaste en ervaren beleidsonderzoekers lever jij een bijdrage aan de afgesproken monitoring en rapportages. De monitoring spitst zich toe op Natura 2000, Programma Natuur, Subsidiestelsel Natuur en Landschap, Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer en soortenbeleid, waaronder ganzenbeleid, weidevogelbeleid en het herstelplan biodiversiteit. Daarnaast levert het team een bijdrage aan het opzetten van de monitoring voor de stikstofaanpak en werk je samen aan de verbetering van natuurdatabases binnen en buiten de provincie.

Naast de contacten met interne collega’s, werk je ook veel samen met externe partijen zoals BIJ12, terreinbeheerders, soortenorganisaties en andere provincies. Dit doe je op landelijk, provinciaal en gebiedsniveau. Je analyseert de monitoringsgegevens en vertaalt dit naar begrijpelijke informatie voor het provinciaal bestuur, de provinciale politiek en de inwoners van Fryslân via rapportages, factsheets of dashboards.

Wat vragen wij
Wat freegje wy

Je bent een teamplayer met een open en communicatieve houding. Je kan doorpakken, ziet kansen voor verandering en bent analytisch. Hiernaast is het belangrijk dat je kennis hebt van ecologisch functioneren. Verder heb je:

 • Een relevante HBO/WO opleiding;
 • Kennis van het inrichten en verbeteren van monitorsystemen;
 • Aantoonbare (praktijk)ervaring in het landelijke gebied op het gebied van natuurmonitoring;
 • GIS kennis op gebruikersniveau;
 • Veldkennis van de Friese natuur (vooral planten, vogels en/of insecten).

Goed om te weten!
Heb je interesse in deze vacature maar heb je niet genoeg uren beschikbaar? Toon ook dan gerust je interesse en dan kijken we graag met je naar de mogelijkheden.

Wat bieden wij?
Wat biede wy?

Werken voor de provincie Fryslân betekent werken in een inspirerende werkomgeving met enthousiaste collega's en veel ruimte voor jouw eigen inbreng, kennis en expertise. Er is tevens veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben zo'n 50-60 medewerkers die actief zijn op gebiedsontwikkeling en bieden hen trainingen aan die gericht zijn op de professionele en persoonlijke ontwikkeling. Wij stemmen de individuele kwaliteiten af op de werkzaamheden.

 • Een salaris van minimaal € 3.085,57 en maximaal € 4386,29 (schaal 10) bruto per maand, bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Bovenop jouw salaris ontvang je 22% individueel keuzebudget. Dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra verlof, fietsplan, bedrijfsfitness, lidmaatschappen van vakbonden, of gebruiken als extra spaarport;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
 • Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast dienstverband;
 • Vergoeding woon-werkverkeer voor fietsers en treinreizigers. Kom je met de auto? Dan hebben we een plekje voor je gereserveerd in de nabijgelegen parkeergarage;
 • Een informele en persoonlijke werksfeer, met veel ruimte voor eigen inbreng, en talloze doorgroeimogelijkheden.

Urenindicatie
Oereyndikaasje

32-36 uur

Schaalindicatie
Skaalyndikaasje

10

Startdatum
Startdatum

Zo spoedig mogelijk.

Einddatum
Eindatum

Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast dienstverband.

Meer informatie/ interesse
Mear ynformaasje/ Ynteresse

Hebben wij je enthousiast gemaakt, maar heb je inhoudelijk nog vragen? Neem dan contact op met Menko Groeneweg via telefoonnummer 058-2925564 of mail naar m.groeneweg@fryslan.frl voor meer informatie. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact met Vera Abresch, corporate recruiter, via 0629737834 of mail naar v.abresch@fryslan.frl.

Solliciteren op deze vacature kan via de volgende link: https://bit.ly/3RZhFpM

Wurkje by de provinsje Fryslân betsjut wurkje by in grutte organisaasje. Mei as haaddoel: mei-inoar wurkje oan in moai en sterk Fryslân. Mei 750 kollega’s wurkje oan it bouwen fan in moai wen-, wurk- en libbensfermidden. De provinsje soarget der ûnder oare foar dat ús wegen begeanber bliuwe en dat wy genietsje kinne fan de Fryske natuer. Wy jouwe ek ûndernimmers kânsen en soargje derfoar dat de Fryske identiteit en kultuer behâlden bliuwe.

Wij zijn een tweetalige organisatie. Dat betekent dat je openstaat voor it Frysk, naast de Nederlandse taal. Passieve beheersing van de Friese taal dan wel de bereidheid om je dat eigen te maken zit in je bagage.

Een VOG is voor deze functie vereist.