Beleidsadviseur Omgevingszaken (32-36 uur)

Wij werken samen aan een mooi en sterk Provincie Fryslân
Wy binne Provinsje Fryslân. Wa bisto?

Provincie Fryslân
Provinsje Fryslân

Je werkt op de afdeling Omgevingszaken als beleidsadviseur. De afdeling houdt zich onder andere bezig met opgaven rond de natuur, archeologie, ruimtelijke ontwikkeling, nazorg stortplaatsen, luchthavens en gaswinning. Een complexe wereld vol regelgeving waarin de afdeling probeert in goed overleg met haar omgeving de juiste dingen te doen. Binnen de afdeling Omgevingszaken werken in totaal 70 medewerkers, waarvan er 40 in de functie van beleidsadviseur werkzaam zijn. Ondanks de grootte van de afdeling weet men elkaar te vinden, heerst er een goede sfeer en er is veel inhoudelijk kennis aanwezig.

 

Het werk in de praktijk
It wurk yn de praktyk

Je werkt als beleidsadviseur integraal aan diverse projecten en in diverse rollen. Soms trek je de kar als projectleider, dan weer als projectsecretaris en de andere keer als beleidsadviseur. Een belangrijke taak zal zijn om de projecten en werkzaamheden waarin je actief bent tot een goed einde te brengen, essentieel daarin is het schrijven van PO stukken, GS stukken, adviseren en afstemmen met de bestuurder wat de bestuurlijke wens is en daar bij aan te sluiten. De actuele thema’s waarbinnen je aan het werk bent, vragen van je dat je goed kunt samenwerken met diverse partijen met tegengestelde belangen. Jij weet daarbij met een open houding en probleemoplossende instelling resultaten te behalen. Je adviseert het management en de betrokken gedeputeerde over belangrijke en complexe onderwerpen.

Het is een veelzijdig functie en je bent actief binnen verschillende teams, altijd als beleidsadviseur. Je houdt je bijvoorbeeld een ochtend bezig met een bestuurlijk stuk wat over nazorg stortplaatsen gaat, ’s middags voer je werkzaamheden uit voor een project binnen het thema luchtvaart en de volgende dag help je met een grote aanbesteding die binnen team archeologie de nodige uitdagingen kent.

Een functie met impact
In funksje mei impact

Binnen deze functie heb je door jou expertise veel invloed op verschillende beleidsterreinen. Door je praktische benadering worden projecten goed afgerond en wordt er een stap gezet in de uitdagingen binnen de fysieke leefomgeving. Door de vele rollen die je als beleidsadviseur kan hebben, ben je van grote waarde voor alle teams, de organisatie en de Mienskip.

 

Wie ben jij?
Wa bist do?

Je gaat een uitdaging aan die van je vraagt om diverse rollen te bekleden. Je haalt kennis op bij collega’s, legt verbanden en gaat daarmee aan de slag. Je bent communicatief sterk, hebt een proactieve werkhouding en beschikt over overtuigingskracht. Vanzelfsprekend ben je klant- en resultaatgericht en in staat om tegengestelde belangen te overbruggen. Je bent je continu bewust van jouw rol en taak en van jouw eigen handelen. Zelfreflectie is voor jou gewoon, waardoor je bewust keuzes kunt maken om jouw talenten en ontwikkelpunten verder te ontwikkelen. Je bent gedreven en bevlogen om zoveel als mogelijk bij te dragen aan het succes van de afdeling. Naast dat je een fijne collega bent beschik je over:

  • Een afgeronde relevante hbo opleiding;
  • Je maakt je snel dingen eigen en kunt beleid en operationele zaken over en weer aan elkaar koppelen, zodat uit beide het optimale wordt gehaald;
  • Bij voorkeur ervaring met een politiek/bestuurlijke omgeving, die wordt gekenmerkt door verschillende partijen met sterk verschillende belangen.


Wat bieden wij
Wat biede wy

Je stapt in een uitdagende rol binnen dynamische en gedreven afdeling. Verder is er binnen provincie Fryslân veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Hiernaast krijg je:

  • Salaris van minimaal € 3.385,60 en maximaal € 4.778,94 (schaal 10) bruto per maand, bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
  • Boven op je salaris ontvang je 22% individueel keuzebudget. Dit individueel keuzebudget kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra verlof, fietsplan, bedrijfsfitness, lidmaatschappen van vakbonden, of gebruiken als extra spaarpot;
  • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
  • Een jaarcontract voor 36 uur met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast dienstverband;
  • Vergoeding woon-werkverkeer voor fietsers en treinreizigers. Kom je met de auto? Dan hebben we een plekje voor je gereserveerd in de nabijgelegen parkeergarage;
  • Een informele en persoonlijke werksfeer, met veel ruimte voor eigen inbreng, en goede doorgroeimogelijkheden.

Reageren
Reagearje

Pas je in dit profiel en is je belangstelling gewekt? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatie uiterlijk woensdag 7 juni 2023.

Meer informatie
Mear ynformaasje

Als je nog vragen hebt over deze functie kun je contact opnemen met Ghazal Samandijan via 058-292 8610. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact met Vera Abresch, corporate recruiter, via 06-29737834 of mail naar v.abresch@fryslan.frl.


Fryslân heeft een uitgesproken eigen identiteit en die koesteren we. Daarom is tweetaligheid bij Provincie Fryslân een basisprincipe. Foar dy ek?