Senior Statenadviseur


De Statengriffie ondersteunt Provinciale Staten

De Statengriffie is op zoek naar een  Senior Statenadviseur (1,0 fte).


Waarom wil jij werken voor het Drents Parlement?
 

Als Statengriffie hebben wij de ambitie om het Drents Parlement vooruit te helpen. Wij doen dat door de staten- en commissieleden te ondersteunen zonder onderscheid én op een manier waardoor zij optimaal hun werk kunnen doen. We nemen belemmeringen weg en zetten kansen op de agenda. Dit vanuit de overtuiging dat de belangen van de Drentse samenleving daarmee het beste worden behartigd.  In onze dienstverlening staan 5 kernwaarden centraal: politiek bewustzijn, klantgerichtheid, verantwoordelijkheid, duidelijkheid en teamwerk.

Wij doen dat in een omgeving waarbij werkplezier bovenaan staat. Dat wil zeggen: wij worden uitgedaagd en kunnen creatief zijn; we zijn duidelijk naar elkaar, we weten elkaar te vinden en maken gebruik van elkaars talenten. Kortom, ons werk doet ertoe. 

Quote van een collega  

‘Je hebt genoeg ruimte om je werk op eigen wijze in te vullen, ondanks procedures waar je ook mee te maken hebt’. 

Wat doe je als Senior Statenadviseur

Geen dag is hetzelfde bij de Statengriffie. Als statenadviseur overleg je op het ene moment met de commissievoorzitter, op het andere moment met de bestuursadviseur van een gedeputeerde en breng je en passant op het eind van de dag samen met statenleden een werkbezoek aan een Drentse ondernemer. De andere dag ben je met de statenonderzoekers aan het overleggen over een notitie van hun kant, maak je in overleg met de Statengriffier een memo voor de fractievoorzitters en maak je de besluitenlijst van de afgelopen commissievergadering. Om tenslotte nog aan tafel te gaan met een Statenlid. Kortom, genoeg uitdaging voor iemand die van afwisseling houdt. 

Wat neem je mee  

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Ruime ervaring binnen het openbaar bestuur
 • Ervaring bij een griffie is een pré, maar belangrijker is wat je meebrengt aan talenten
 • Een actieve houding
 • Zelfstandigheid, maar met oog voor samenwerking
 • Je communiceert makkelijk en staat voor je standpunt
 • Je bent niet iemand die afwacht, maar je grijpt kansen waar mogelijk
 • Je hecht aan kwaliteit
 • Je bent een onafhankelijk denker
 • Je houdt van werken in een omgeving met politieke hectiek
 • Je hebt kijk op de veranderende samenleving. 

Wat krijg je ervoor terug 

Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 83.831,--  bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 12). Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een dienstverband voor een jaar die bij een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een vast dienstverband. 

Meer informatie?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Tymen Hein Corporaal, senior statenadviseur. Voor de procedure kunt je terecht bij P&O medewerker Geertje Woldring. Beide zijn te bereiken via telefoonnummer 0592 – 365555.  

Geïnteresseerd?

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan mevrouw S. Buissink, Statengriffier en sturen naar werkenbij@drenthe.nl Je brief dient uiterlijk dinsdag 26 oktober 2021 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 12 november en donderdag 18 november 2021. 

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.