Projectleider Versterken Fietsevenementen

Drenthe Fietsprovincie nr. 1.

Zorg jij ervoor dat we deze ambitie waar gaan maken?!

Voor het programma Vrijetijdseconomie zoeken wij voor twee jaar twee projectleiders voor het deelprogramma Fietsen. 

 • Projectleider Optimaal Fietspadennetwerk
 • Projectleider Versterken Fietsevenementen

Projectleider Versterken Fietsevenementen

(0,8 fte; 32 uur per week)

Afhankelijk van de samenstelling van het programmateam is meer of minder werken bespreekbaar

De functie

We zoeken een vernieuwende en klantgerichte projectleider  die vol energie en creativiteit, samen met onze partners aan de slag gaat om:

 • Drenthe met mooie en goede fietsevenementen optimaal te vermarkten en op de kaart zetten;
 • Bestaande fietsevenementen te versterken en te promoten;
 • Een vernieuwd aanbod van fietsevenementen te realiseren;
 • Een fietsevenementenkalender te ontwikkelen;
 • Bij te dragen aan het versterken van de vrijetijdseconomie in Drenthe.

Wij vragen

 • HBO+ werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare kennis en zeer ruime ervaring met projectontwikkeling, projectleiding en procesregie;
 • Affiniteit  met het provinciale werkveld op het gebied van vrijetijdseconomie, fietsen en marketing;
 • Sensitiviteit ten aanzien van de organisatie en de omgeving. Vanuit ervaring dit krachtenveld kunnen organiseren door inzet van de juiste stijl en methode.

Competenties

Je bent resultaatgericht, daadkrachtig en werkt vanuit de vraag van de bezoeker. Je bent een verbinder waarbij je energie en enthousiasme motiverend werken voor je omgeving. Je bent een initiator, neemt verantwoordelijkheid en spreekt  mensen aan op  gemaakte afspraken. Je bent omgevingsbewust, signaleert snel mogelijke problemen en zoekt naar nieuwe mogelijkheden. Je hebt oog voor de belangen en verbanden in je werkomgeving en benut de kennis en expertise van externe partners.

Werkterrein

Het college van gedeputeerde staten heeft de ambitie om  nr.1 vrijetijdsprovincie en fietsprovincie van Nederland te zijn. Om dit te realiseren werken we aan een samenhangend programma Vrijetijdseconomie en deelprogramma Fietsen. Als programmateam Vrijetijdseconomie en Fietsen staan we samen voor de ontwikkeling en uitvoering hiervan. Als projectleider Versterken Fietsevenementen werk je nauw samen met het deelprogrammateam Fietsen.

Wij bieden

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken aan maatschappelijke vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse samenleving. Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling.  Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners een groot netwerk op. Naast een vernieuwde werkomgeving en goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget maximaal €  73.918,-- (salarisschaal 12; norm 1 juli 2015) bruto per jaar bij een 36-urige werkweek.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de functie, dan kun je contact opnemen met Eddy Martens, programmamanager Vrijetijdseconomie, via (0592) 36 55 55 of  Daniëlle Heidema, deelprogrammaleider Fietsen, via (0592) 36 55 55, e-mail d.heidema@drenthe.nl

Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Geertje Woldring, HRM-medewerker via (0592) 36 55 55.

Solliciteren?
Je sollicitatiebrief en CV onder vermelding van vacaturenummer 2016-1 kun je richten aan het college van gedeputeerde staten van Drenthe en sturen naar werkenbij@drenthe.nl

Je brief dient uiterlijk donderdag 4 februari 2016 in ons bezit te zijn. We zijn benieuwd via welk medium je deze vacature hebt gevonden. Wil je dat aangeven in je sollicitatiebrief?

            Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.