5 leden voor de Provinciale Adviescommissie Cultuur

Drenthe geeft je de ruimte!

Vol ambitie om de Drentse cultuur te verrijken en de parels te vinden, zijn wij voor een periode van twee jaar, met de mogelijkheid van herbenoeming, op zoek naar

5 leden voor de Provinciale Adviescommissie Cultuur 2017-2020

Heb jij ruime ervaring in een culturele discipline, maar ook een brede visie op kunst en cultuur? Kun jij jouw mening over het culturele veld van Drenthe helder en gefundeerd verwoorden? En zie jij het bezoeken van culturele activiteiten als een onmisbaar, maar bovenal geweldig onderdeel van het werk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw functie

Samen met de andere leden van de Provinciale Adviescommissie Cultuur adviseer jij Gedeputeerde Staten van Drenthe over subsidieaanvragen in het kader van de subsidieregeling “De Verbeelding van Drenthe.” De nieuwe Cultuurnota 2017-2020 en de subsidievoorwaarden  zijn daarbij jouw leidraad.

Jouw profiel

-       Ruime kennis en ervaring in een van de volgende disciplines:

  • Podiumkunsten: theater en muziek
  • Drentse cultuurhistorie en erfgoed
  • Drentse taal en literatuur
  • Beeldende kunst, Kunst en natuur
  • Festivals
  • Talentontwikkeling in uitvoerende kunsten
  • Cultuurparticipatie, doelgroepverbreding in de kunsten

-       Je hebt naast kennis van een van bovenstaande disciplines ook een brede algemene visie op kunst en cultuur. Die visie is gekoppeld aan pragmatisme en realiteitszin.

Je bent

-       Analytisch en constructief kritisch. Je kunt helder en duidelijk een eigen mening formuleren in de discussies die worden gevoerd.

-       Ervaren met de relatie tussen cultuur en economische-toeristische mogelijkheden.

-       Financieel voldoende deskundig om begrotingen en projectplannen helder te kunnen interpreteren.

-       Schriftelijk en verbaal uitstekend onderlegd.

-       Niet werkzaam bij een organisatie die subsidie aanvraagt bij de provincie, waardoor sprake kan zijn van belangenverstrengeling.

Jouw werkterrein

In de Provinciale Adviescommissie werk je aan culturele initiatieven die iets betekenen voor de Drentse samenleving. De adviescommissie is onafhankelijk en multidisciplinair. De commissie vergadert ongeveer 8 keer per jaar en wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris. De activiteiten en vergaderingen starten in oktober 2016.

Wij bieden

De mogelijkheid om mee te denken en te werken aan ontwikkeling van het culturele veld van Drenthe. Het lidmaatschap van de commissie is afwisselend en uitdagend en vergroot je netwerk. De commissieleden krijgen een vergoeding per vergadering en een reiskostenvergoeding. Commissieleden worden benoemd voor een periode van 2 jaar met de mogelijkheid tot herbenoeming.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de functie, dan kun je contact opnemen met Romy Ossel, ambtelijk secretaris van de Provinciale Adviescommissie, via (0592) 365 555. Of kijk op www.provincie.drenthe.nl/pac

Solliciteren

Jouw motivatiebrief met CV kun je sturen naar werkenbij@drenthe.nl, onder vermelding van vacature lid PAC. De sollicitatie dient uiterlijk 11 september 2016 in ons bezit te zijn. Wij streven er naar de selectiegesprekken in de week van 19 september te houden. Bij de samenstelling van de commissie wordt gekeken naar een goede verhouding tussen commissieleden die binnen en buiten de provincie Drenthe wonen of werken.

We zijn benieuwd via welk medium je deze vacature hebt gevonden. Wil je dat aangeven in jouw reactie? Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.