Kantonnier

Houd onze provinciale wegen up to date en ga aan de slag als kantonnier binnen het thema beheer wegen en vaarwegen. We zoeken in totaal 2 kantonniers!

Dit doe je als kantonnier

Het thema Beheer Wegen en Vaarwegen (BWV) is verantwoordelijk voor het beheer van de provinciale infrastructuur. Het thema bestaat uit enthousiaste en betrokken collega's die nauw samenwerken met de thema's Projecten Wegen en Vaarwegen en Verkeer en Vervoer. Daarvoor schouw jij onze assets zoals de wegen, vaarwegen en de bijbehorende kunstwerken, waaronder viaducten, bruggen en damwanden. Je zorgt ervoor dat de staat van de kunstwerken goed wordt vastgelegd in onze database. Je organiseert het onderhoud en ziet toe op de uitvoering door de aannemers. Je hebt hierin ook een rol in de bestekadministratie en voert zelf kleine werkzaamheden uit. Verder heb je een belangrijke rol bij de afhandeling van incidenten, zodat de infrastructuur zo snel mogelijk weer beschikbaar is. Eens in de vier weken werk je een week buiten de reguliere werktijden in het kader van calamiteiten. Tenslotte ben je aanspreekpunt bij klachten en meldingen van burgers in overleg met je collega's in de binnendienst. Je bent inzetbaar op de Steunpunten Kloosterveen, Rogat of Schoonebeek. Het Steunpunt zal nog worden bepaald en kan in de loop van de tijd ook wijzigen.

Dit kom jij ons brengen

Jij bent een zelfstandige, stressbestendig persoon met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent je bewust van de omgeving waarin het werk zich afspeelt, buiten het provinciehuis. Zo ben je goed in de omgang met burgers, waarvoor je het gezicht van de provincie bent. Je bent proactief en communicatief vaardig. Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken.

Daarnaast heb jij:

 • Mbo-4 werk- en denkniveau.
 • Je hebt affiniteit en/of aantoonbare ervaring met beheer van wegen, vaarwegen, groen en scheepvaart, eventueel aangevuld met vakgerichte cursussen.
 • Je bent vaardig in het werken in administratieve systemen.
 • Je hebt de beschikking over rijbewijs B en E.
 • Je hebt de beschikking over de Basisopleiding IM(+); VCA basis; Verkeersregelaar; LEH/EHBO en BRL9101 of je bent bereid deze te halen. Ook ben je bereid om zo nodig aanvullende cursussen op het vakgebied te volgen.

Dit krijg jij van ons

Werken bij Provincie Drenthe betekent dat jij bijdraagt aan een mooi leefbaar Drenthe. Als werknemer krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw inzet. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? We hebben ze hieronder voor je samengevat:

 • Een arbeidsovereenkomst voor 32 - 36 uur voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris binnen schaal 6 (cao provinciale sector) tussen de €2.231,73 en €3.130,54.
 • Boven op je salaris een IKB (individueel keuzebudget) van 22,37% dit is inclusief vakantiegeld, eindejaarsuitkering en levensloop budget. Van dit budget kan jij o.a. een fiets met belastingvoordeel kopen tot een maximaal bedrag van €2.500,-.
 • Een persoonlijk budget voor ontwikkeling opleiding en inzetbaarheid ter hoogte van €5.000,- per 5 jaar.
 • Reiskostenvergoeding, zelfs wanneer jij met de fiets komt! Zo krijg jij €0,22 per kilometer voor jouw reis op de fiets of te voet. Woon jij niet op fietsafstand? Dan krijg je volledige vergoeding voor het OV en de OV-fiets. Kies je toch voor reizen met de auto dan krijg jij €0,07 per kilometer.
 • De mogelijkheid om te kiezen voor een leasefiets.
 • De mogelijkheid voor het bijkopen van verlofdagen vanuit je IKB of het sparen van compensatieverlof wat omgezet kan worden in spaarverlof.
 • Voordelige pensioenopbouw (ABP) waar wij als werkgever 70% aan bijdragen.
 • Drenthe vitaal; wij investeren samen met jou in jouw duurzame inzetbaarheid.
 • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij de bijbehorende mogelijkheden om jouw thuiswerkplek in te richten.

Kom bij ons werken

Solliciteren kan via de sollicitatieknop tot en met 26 februari 2024. De gesprekken staan gepland op 4 maart 2024. Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature? Neem contact op met Gert Drent, Coördinator buitendienst via 0592- 36 55 55 (algemeen). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.

Solliciteer