Cloud Engineer

Wil jij een rol spelen in het zoeken naar de beste oplossing voor onze medewerkers en wil je daarnaast werken in een dynamische omgeving die nog in ontwikkeling is? Het thema Informatie, Data & Automatisering (ID&A) is op zoek naar jou!’’  

  
Wat doe je als Cloud Engineer? 

De provincie hanteert het Cloud- en Microsoft first beleid en heeft in de afgelopen jaren al een fikse stap gemaakt in die richting. Als Cloud Engineer ligt de focus op onze hybride omgeving op het inrichten, onderhouden van de Microsoft Azure omgeving en het inrichten en onderhouden van de lokale gevirtualiseerde server omgeving (VMware). Denk hierbij aan monitoring, signalering, uitvoeren van wijzigingen en adviseren. Continuïteit en beveiliging is hierbij erg belangrijk. Bij het opstellen en uitvoeren van wijzigingen zal je samenwerken met de specialisten van het systeem- en netwerkbeheer, de specialisten van het M365 beheerteam en de Cloud Solution architect. Je neemt regelmatig deel aan interne IT-projecten.  

Als thema Informatie, Data en Automatisering (ID&A) zijn wij onder andere verantwoordelijk voor informatiemanagement, de werkplek, het Geografische Informatie Systeem (GIS), de samenwerkingsomgeving en de ondersteuning van het zaakgericht werken. Al deze onderdelen zijn in ontwikkeling. We hanteren hierbij een “Cloud- en Microsoft-first” beleid. 

 

Wat neem je mee? 
In deze functie is het belangrijk dat je stressbestendig bent, gestructureerd en nauwkeurig werkt en goed kan documenteren. Je bent leergierig, past je snel aan en hebt weinig tijd nodig om te wennen aan veranderingen. Je werkt planmatig en kan daardoor een belangrijke bijdrage leveren aan interne IT-projecten. Je bent iemand die vooral goed kan samen werken in teamverband, maar ook zeker geen moeite heeft om zelfstandig te werken. Je beschikt over een gezonde dosis energie, humor en flexibiliteit. En verder herken jij jezelf in de volgende punten:  

  • Je hebt hbo werk- en denkniveau, met minimaal 2 jaar ervaring met het inrichten en beheren van een Microsoft Azure omgeving; 

  • Je hebt aantoonbare ervaring in het begeren van Microsoft Windows servers in een gevitualiseerde omgeving;  

  • Kennis en ervaring van Powershell, on premide AD, IT-dervicemanagement (bij voorkeur TopDesk); 

  • Kennis van Azure Synaps Analytics, Azure Data Factory, Data Lake Analytics en DevOps is een pré.  

 
Wat krijg je ervoor terug?   

Werken bij de Provincie Drenthe betekent werken voor de Drentse samenleving. Een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fiets- en loopafstand van het centrum en station. Je werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Daarnaast bieden wij:   

  • Een werkweek van 36 uur per week;  

  • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal €4.778,94 bruto per maand bedraagt (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek; 

  • Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof;  

  • Een persoonlijk ontwikkelbudget;  

  • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij horende faciliteiten;  

  • Een groot netwerk door het werken met veel verschillende partners en collega’s.  

   

Ben je enthousiast? 

Laat het ons weten! Solliciteren kan tot en met 3 december 2023 via deze link.  De gesprekken staan gepland op vrijdagmiddag 8 december 2023.

Heb je inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op met Antje Brandsma, coördinator Automatisering thema Informatie, Data en Automatisering, via 0592 – 36 55 55.  

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij team werving en selectie, via werkenbij@drenthe.nl. 

 

Solliciteer