Strategisch Inkoper

Wat doe je als strategisch inkoper?

Als strategisch inkoper ben jij verantwoordelijk voor het Europees aanbesteden van de diensten en producten die binnen de Provincie Drenthe worden ingekocht. Jij denkt creatief mee en bent een sparringpartner voor de interne klanten. Jij schuwt niet om een alternatieve aanbesteding voor te stellen en adviseert hierin proactief. 

De uitdaging is om binnen de gestelde aanbestedingsprocedures de juiste inkoop strategie te vormen om hier vervolgens regie op te voeren. Dit doe je niet alleen. Samen met jouw collega’s, twee aanbestedingsdeskundigen, een aanbestedingsjurist en een contractmanager, lever je een continue bijdrage aan het (door) ontwikkelen van het inkoopbeleid en de verdere professionalisering van het inkoop team.

Zo draag jij bij aan het MVOI, maatschappelijk verantwoord opdrachtgeverschap en inkopen, van de Provincie Drenthe. Jij pakt het eigenaarschap op van meerdere MVOI-thema’s en de uitvoering en ontwikkeling hiervan. Je zorgt ervoor dat deze doelstellingen worden vertaald in heldere gunningscriteria in aanbestedingen. Daarnaast let jij op de impact van inkoop op mens en milieu en weet hoe je via de inkoop kunt bijdragen aan de realisatie van de beleidsdoelen van de provincie Drenthe. 

Wie zoeken wij?

De rol van strategisch inkoper vraagt de nodige flexibiliteit en organisatie- en bestuurssensitiviteit. Je adviseert interne en externe stakeholders van verschillende niveaus en hebt daarbij te maken met verschillende belangen. Dit doet een beroep op je veelzijdigheid en vasthoudendheid. Daarnaast ben jij klantgericht en proactief. Je bent gericht op samenwerking, het opbouwen van relaties en netwerken met beslissingsnemers. Het is belangrijk dat je het leuk vindt om nieuwe/andere werkwijzen te bedenken en hier verdere vorm aan te geven. 

 Verder beschik je over:

 • Een afgeronde hbo-opleiding, civiele techniek of een bedrijfseconomische opleiding is een pré;
 • Ervaring met het uitvoeren van Europese aanbestedingen;
 • Afgeronde opleiding NEVI 1&2 is een pré;
 • Ervaring met het zelfstandig schrijven van Europese aanbestedingen van leveringen, diensten en werken;
 • Inhoudelijke kennis en vaardigheden op gebied van aanbestedingsmethoden;     
 • Kennis van het aanbestedingsplatform Negometrix of Mercell is een pré. 

Wat krijg je ervoor terug?

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken voor de Drentse samenleving. Het provinciehuis biedt een transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fiets- en loopafstand van het centrum en station. Je werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. 

Wat mag je van ons verwachten:

 • Een fulltime werkweek van 36 uur per week.
 • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal € 5.564,56 bruto per maand bedraagt (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek;
 • Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij horende faciliteiten. 

Ben je enthousiast?

Laat het ons weten! Solliciteren kan via het sollicitatieformulier t/m zondag 3 december 2023. De gesprekken staan gepland op dinsdag 12 december 2023.

Heb je inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op met Marcel Moerman, themamanager  Inkoop en Subsidies a.i, via 0592 – 36 55 55. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij team werving en selectie, via werkenbij@drenthe.nl 

Solliciteer