Beleidsadviseur Bodem

De bodem is de basis van Drenthe. Alles wat leeft, groeit en bewoond wordt staat op deze basis. Speel een sleutelrol in de grote opgaven rondom dit thema en draag bij aan een mooi leefbaar Drenthe. 

Het thema Water, Bodem en Milieu is op zoek naar jou!

Je bent een aanjager en brengt de partijen bij elkaar. Aan het roer staan. Meer in het voortrajecten aangesloten. Bestuurders informeren. Je draagt bij aan de Drentse ambities. 

Wat doe je al beleidsadviseur bodem?

De komende jaren heeft de provincie grote opgaven in het landelijk gebied. In de Strategie Bodem en Ondergrond 2021 is ons beleid geactualiseerd in samenhang met negen andere grote maatschappelijke opgaven. In jouw functie adviseer je collega’s en bestuur inhoudelijk en procesmatig over het duurzaam gebruik en beheer van de bodem. Je werkt aan verschillende projecten en processen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

In deze rol werk je samen met bijna alle andere thema's binnen de organisatie. Via de link kan jij meer vinden over bodem en ondergrond en de rol van de Provincie hierin. 

Jouw taken en verantwoordelijkheden

Je werkt aan het door ontwikkelen van onze opgave Bodem en Ondergrond naar een tactisch document. Vervolgens maak jij de vertaalslag van tactisch naar operationeel niveau en zorg je voor de realisatie van de projecten. Je focust je daarbij met name op landbouw en natuur. Je draagt ook bij aan de uitwerking van het DPLG (Drents programma landelijk gebied). 

Wat neem je mee?
Jij stuurt op overbrugging van verschillen binnen en buiten Provincie Drenthe. In deze rol werk je constructief samen met de interne organisatie, andere overheden en andere marktpartijen.  
Je bent gericht op samenwerking en het leggen van verbindingen, zowel op inhoud als in de relatie. Je hebt een focus op de realisatie van opgaven en bent zeer flexibel.

Daarnaast heb jij?

 • wo werk- en denkniveau richting bodem;
 • ervaring heeft met beleidsprocessen;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • ruime ervaring met project- en programmatisch werken. 

Wat krijg je ervoor terug?

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken voor de Drentse samenleving. Een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fiets- en loopafstand van het centrum en station. Je werk bij de provincie Drenthe is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.
Daarnaast bieden wij:

 • Een werkweek van minimaal 32 uur per week (0,8 - 1,0 fte);
 • Het betreft een tijdelijke functie met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal € 5.564,56 bruto per maand bedraagt (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek;
 • Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij horende faciliteiten;
 • Een groot netwerk met veel verschillende partners en collega’s. 

Ben je enthousiast?

Vertel het ons! Solliciteren kan via het sollicitatieformulier t/m 2 december 2023. Heb je inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op met Dick Specht, Themamanager Water, Bodem en Milieu via 0592- 36 55 55. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je  een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl

De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdagochtend 13 december 2023

Solliciteer