Regisseur Kunsten

Heb je graag een actieve rol in het ontwikkelen van nieuwe culturele initiatieven? Ben je in staat om culturele programma’s te initiëren, te ontwikkelen en te regisseren? Spreekt het je aan om onze culturele instellingen te faciliteren? Kun je goed opereren in een politiek-bestuurlijke en financieel-zakelijke omgeving? Kom dan jouw kennis en ervaring inzetten als regisseur kunsten bij de provincie Drenthe! 

Wat doe je als Regisseur Kunsten?

Op basis van de ambities uit onze Cultuurnota zetten wij ons in voor een sterk cultureel Drenthe. In deze functie ben je primair verantwoordelijk voor het thema kunsten, waaronder podiumkunsten, beeldende kunst, evenementen en festivals. Je onderhoudt een breed netwerk en bent vroegtijdig in gesprek met culturele organisaties, gemeenten en Rijk over hun plannen en projecten.

Als bruggenbouwer leg je verbinding met andere beleidsterreinen binnen de provincie onder de paraplu van brede welvaart, bijvoorbeeld bij de gebiedsontwikkeling en culturele programmering in Veenhuizen en Frederiksoord. Daarbij creëer je bestuurlijk draagvlak en mogelijkheden tot cofinanciering, zowel binnen als buiten de provincie.

Je bent provinciaal opdrachtgever aan Drentse kunstinstellingen. Als ontwikkelaar heb je hierbij de ruimte om je eigen creatieve ideeën te laten sprankelen, waarbij je de provinciale belangen en doelen van andere betrokken partijen meeneemt.

Jouw initiatieven kunnen leiden tot een rol als mede-ontwikkelaar of regisseur. Voorbeelden uit het recente verleden zijn: Into Nature, samenwerking- of fusieprocessen culturele instellingen, Van Gogh jaar Drenthe, 75 jaar Vrijheid, Festival Veenhuizen, grote locatietheaterprojecten zoals Pauperparadijs en Jumping Jack.

Wie zoeken wij?

 • Je beschikt over hbo+/wo werk- en denkniveau en brengt circa 7-10 jaar aan stevige, relevante werkervaring mee als coördinator, projectontwikkelaar of zakelijk leider, bij voorkeur in de culturele sector.
 • Je bent gericht op integrale samenwerking en het leggen van verbindingen, zowel op inhoud als in de relatie. Je kunt hierbij omgaan met belangentegenstellingen.
 • Je hebt ervaring met subsidieverstrekking en verordeningen, dan wel het aanvragen van subsidies voor grote culturele projecten.
 • Je hebt ervaring met advisering in een politiek-bestuurlijke organisatie en bent in staat om heldere (beleids)adviezen op te stellen.
 • Je bent resultaatgericht en hebt een hands-on mentaliteit en je bent flexibel en soepel in de wijze waarop het doel bereikt wordt.Je bent ondernemend en creatief en je hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je hebt leidinggevende kwaliteiten in de rol van projectcoördinator of procesregisseur.
 • Je bent in staat om de marketing en PR van ons cultuuraanbod vorm te geven en te sturen richting externe organisaties en media.
 • Je gaat voor kwaliteit en werkt graag samen aan opgaves met en in een team.

Wat staat hier tegenover?

Werken bij de Provincie Drenthe betekent werken voor de Drentse samenleving. Het Provinciehuis is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fiets- en loopafstand van het centrum en station. Je werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Het betreft een functie voor 26-36 uur per week.

Daarnaast krijg jij:

 • Salaris gebaseerd op je kennis en ervaring maximaal € 5.564,56 bruto per maand (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek.
 • Een Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget.
 • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij horende faciliteiten.

Ben je enthousiast?

Vertel het ons! Solliciteren kan via het digitale sollicitatieformulier t/m zondag 26 november 2023. De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 30 november 2023.

Heb je inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op met Alma Burema, Themamanager Cultuur, Maatschappij en Vrijetijdseconomie via 0592 – 36 55 55. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Marit Coers, medewerker werving & selectie via 0592 – 36 55 55.

Solliciteer