Landschapsarchitect / Landschapsontwerper

Wat doe je als Landschapsarchitect?
Als Landschapsarchitect werk je binnen het thema ruimte en wonen. Dit thema is momenteel erg in beweging. Een uitdaging voor de nieuwe landschapsarchitect binnen de provincie Drenthe. Misschien wel jouw nieuwe uitdaging!

Als Landschapsarchitect werk je niet alleen aan ruimtelijke ontwerpen, maar word je ook betrokken bij de beleidsprocessen die de Provincie Drenthe vormgeven. Jij denkt mee met de ruimtelijke planvormingsprocessen en adviseert vanuit de Provinciale omgevingsvisie. Jij levert een waardevolle bijdrage op het gebied van landschapsontwerp aan de beleidsateliers. Hierin schets jij mee aan ruimtelijke vraagstukken in samenwerking met onze partners zoals gemeentes en initiatiefnemers. Dit doe je door te luisteren, initiatief te tonen, verbindingen te leggen en dit vervolgens beeldend weer te geven. Kortom jij durft letterlijk de stift te pakken!

Binnen projectteams vertegenwoordig je de kernkwaliteit landschap. Daarnaast geef je vorm aan actuele transities en vertaal je de Omgevingsvisie Drenthe naar concrete gebiedsuitwerkingen. Ook werk je aan ontwerpstudies met betrekking tot landschap en ruimtelijke kwaliteit, zoals het DPLG (Nationaal Programma Landelijk Gebied). Jij fungeert als klankbord voor gemeentelijke ontwerpers bij de gebiedsontwikkelingen.

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar iemand die zijn of haar creativiteit proactief inzet. In deze rol is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken binnen een politiek-bestuurlijke omgeving. Jij bent niet bang om jouw ideeën te delen en deze op een heldere manier te vertalen richting jouw collega’s. Zo ben je in staat om anderen mee te nemen in jouw visie en durf je de leiding te nemen wanneer dat nodig is. 

Wat breng je mee?

 • Een relevante opleiding op hbo/wo niveau
 • Jij hebt kennis van landschapsontwerp en affiniteit met stedenbouw
 • Jij kent de stappen van een ruimtelijk planproces
 • Jij kan assertief en ateliermatig werken in planprocessen
 • Jij hebt beeldend vermogen en kan deze helder en beeldend vertalen t.b.v. adviezen, overleggen en interactieve werkvormen
 • Jij kan zowel digitaal als op papier gemakkelijk landschapsschetsen maken 

Wat mag je van ons verwachten?  

Werken bij de Provincie Drenthe betekent werken voor de Drentse samenleving. Het provinciehuis bevindt zich midden in de natuur en toch op fiets- en loopafstand van het centrum en station. Je werk bij de provincie Drenthe is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte om met lef en passie te werken. Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid staan hierbij centraal om energiek en effectief onze opgaven te realiseren. Daarnaast bieden wij jou:

 • Een werkweek 32 - 36 uur per week.
 • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal € 5.564,56 bruto per maand bedraagt (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek.
 • Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget.
 • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij horende faciliteiten. 

Ben je enthousiast?

Durf jij de uitdaging aan te gaan en je stempel te drukken op de toekomst van de Provincie Drenthe? Vertel het ons! Solliciteren kan via het digitale sollicitatieformulier t/m donderdag 28 september 2023. Heb je inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op met Dorine Rensen, Domeinmanager Ruimte. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Geertje Woldring, medewerker PO&V, via 0592 – 36 55 55.

Solliciteer