Projectleider Hernieuwbare Elektriciteit en Duurzame Warmte

Ben jij die ervaren, omgevingsbewuste projectleider die samen met overheden en maatschappelijke partners op regionaal niveau wil werken aan de opwek van hernieuwbare elektriciteit en duurzame warmte? Krijg jij energie van het werken aan de regionale energiestrategie (RES) binnen onze unieke regionale samenwerking? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat doe je als Projectleider hernieuwbare elektriciteit en duurzame warmte

In 2021 stelden we in de RES-regio Drenthe ambities op over hoeveel hernieuwbare energie we opwekken in 2030 en hoe we dat het beste kunnen doen. Ook maakten we afspraken over het stimuleren van zonnepanelen op daken en zoeken we naar duurzame warmtebronnen om onze huizen en gebouwen op een andere manier te verwarmen.

Als projectleider hernieuwbare elektriciteit en duurzame warmte werk je aan de uitvoering van de ambities met betrekking tot de opwek van hernieuwbare elektriciteit: liggen we op koers en is het elektriciteitsnet op tijd aangepast? En op het gebied van duurzame warmte: welke (regionale) warmtebronnen kunnen we inzetten en hoe zorgen we voor een toename van de productie van groen gas?

Dat doe je niet alleen. Je coördineert twee werkgroepen, de werkgroep hernieuwbare elektriciteit en de werkgroep duurzame warmte, waar medewerkers van de RES-partners vol energie samenwerken aan deze opgave. Je adviseert, zet lijnen uit en verbindt. Een veelzijdige rol in een dynamische omgeving.

Als projectleider maak je, samen met de programmamanager, programmasecretaris, communicatieadviseur en andere projectleiders, deel uit van het uitvoeringsbureau. Een klein en hecht team dat houdt van hard werken, maar ook gek is op koffiedrinken, samen lunchen, boswandelen en slingers ophangen. Samen werken is voor ons een feestje!

Wie zoeken wij

We zoeken een natuurlijke verbinder die de energietransitie in Drenthe met enthousiasme verder wil brengen. Een persoon die beschikt over een goed gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen en een kei is in samenwerken binnen een complex speelveld. Iemand met passie voor de energietransitie en kennis over de opwek van hernieuwbare elektriciteit, duurzame warmtebronnen en het elektriciteitsnet.

Verder beschik je over:

  • Een afgeronde relevante hbo- of wo-opleiding
  • Werkervaring en/of kennis op het gebied van duurzaamheid en/of de energietransitie, of het talent om je nieuwe thema’s snel eigen te maken

Wat krijg je ervoor terug

De Provincie Drenthe is penvoerder van de samenwerking RES-regio Drenthe, je komt daarom in dienst van de Provincie Drenthe. Een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fiets- en loopafstand van het centrum en station. Je werk bij de provincie Drenthe is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Daarnaast bieden wij:

  • Een werkweek van 24-32 uur per week (0,6 – 0,8 fte), uren bepalen we in overleg
  • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal € 5.564,56 bruto per maand bedraagt (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek
  • Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor een periode van 2 jaar
  • Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget
  • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij horende faciliteiten
  • Een groot netwerk door het werken met veel verschillende partners en collega's

Ben je enthousiast?

Vertel het ons! Solliciteren kan t/m dinsdag 6 juni 2023 via het digitale sollicitatieformulier.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdagmiddag 15 juni 2023.

Heb je inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op met Mariëlle Zijlstra, Programmamanager RES-regio Drenthe via 0592 - 36 52 59.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Geertje Woldring, medewerker P&O via 0592 – 36 55 55.

Solliciteer