Jurist

Wat doe je als Jurist

De juristen uit de beleidsteams en de concernjuristen vormen samen de juridische ruggengraat van de provincie. De concernjuristen maken deel uit van het team Bestuur en Concernzaken en houden zich bezig met complexe juridische vraagstukken op alle beleidsterreinen. Het grootste deel van jouw werkzaamheden betreft het vormgeven en bewaken van het privacy beleid en daarover adviseren. Ook ben je betrokken bij (de coördinatie van) het Woo proces. Voor het overige deel werk je mee aan de overige zeer uiteenlopende taken van de concernjuristen. Kortom een dynamisch werkterrein met een hoge mate van politiek-bestuurlijke gevoeligheid. 

Wie zoeken wij

Je bent een van de concernjuristen binnen de provincie Drenthe. Je adviseert op het gebied van Privacy en de Woo gevraagd en ongevraagd alle organisatieonderdelen en bestuursorganen. Je beantwoordt de meest uiteenlopende bestuurlijke en juridische vragen op dit vlak en werkt mee aan uiteenlopende projecten. Je bent proactief en denkt vanuit mogelijkheden.  

Je bent resultaatgericht, betrouwbaar, bestuurlijk sensitief en communicatief vaardig. Je kunt vanuit verschillende invalshoeken naar een dossier kijken en daarbij een goed belangenafweging maken.

Je kunt meerdere dossiers tegelijk behandelen en daarbij het overzicht bewaren. Je durft een afwijkende mening te hebben, maar bent ook een teamspeler. Dat bereik je door goede samenwerking met je collega-concern juristen. Je beschikt over tact, overtuigingskracht en kunt zelfstandig werken.  Mondeling en schriftelijk druk jij je helder uit.

Verder beschik je over:

 • WO-opleiding Nederlands recht bij voorkeur master Staats- en Bestuursrecht
 • Gedegen kennis van Awb en nationale & Europese privacywetgeving waaronder AVG en Woo
 • Relevante werkervaring op het gebied van de Woo, privacywetgeving en ICT-recht is een pré
 • Bij voorkeur minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving
 • Affiniteit met digitale toepassingen 

Wat krijg je ervoor terug

Werken bij de Provincie Drenthe betekent werken voor de Drentse samenleving. Een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fiets- en loopafstand van het centrum en station. Je werk bij de provincie Drenthe is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Daarnaast bieden wij:

 • Een werkweek van 24 uur per week.
 • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal € 5.564,56 bruto per maand bedraagt (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek.
 • Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget.
 • Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor een periode van 1 jaar.
 • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij horende faciliteiten.
 • Een groot netwerk door het werken met veel verschillende partners en collega's. 

Ben je enthousiast?

Vertel het ons! Solliciteren kan via het digitale sollicitatieformulier t/m woensdag 1 februari 2023. De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 14 februari 2023. Heb je inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op met Kim van Beekhuizen, Recruiter. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Geertje Woldring, medewerker P&O, via 0592 – 36 55 55. 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Solliciteer