Vergunningverlener Wet Natuurbescherming

Kun jij vergunningaanvragen snel doorgronden en toetsen aan relevante wet- en regelgeving? Ben je bekend met de inhoud van de Wet natuurbescherming? Heb je ook de nodige milieutechnische bagage? Beschik je over het talent om de belangen af te wegen tussen natuur beschermen en natuur benutten? Kun je werkzaamheden goed prioriteren. Dan zijn wij op zoek naar jou! 


Wat doe je als Vergunningverlener Wet natuurbescherming

In deze functie ben je werkzaam in het domein van de Wet natuurbescherming, met name onderdeel gebiedsbescherming (stikstof). Je houdt je vooral bezig met het beoordelen van (complexe) vergunningaanvragen die effecten hebben op de kwaliteit van de natuur.
Je beoordeelt de aanvragen onder andere op de technische informatie over installaties en stallen. Waar dat nodig is ga je het overleg aan met initiatiefnemers, adviseurs, gemeenten en andere interne en externe belanghebbenden. Je weet de verkregen informatie te verwerken tot een goed afgewogen en helder besluit. Je bent in staat onze bestuurders te voorzien van duidelijke adviezen. Daarnaast vertegenwoordig je de provincie in overleggen met de verschillende provincies via het Interprovinciaal Overleg (IPO) en in andere (externe) overlegsituaties. 

Wie zoeken wij 

Om de functie goed te kunnen uitvoeren beschik je over een sterke persoonlijkheid, bezit je overtuigingskracht en ben je resultaatgericht, flexibel en omgevingsbewust. Je bent in staat om zelfstandig en professioneel een oordeel te vormen over verschillende (complexe) situaties, waarin verschillende belangen een rol spelen. Ook heb je gevoel voor het tijdig opschalen van dossiers naar management en bestuurlijk niveau. Je bent een goede teamspeler en je weet jezelf schriftelijk en mondeling goed uit te drukken. Je beweegt flexibel in verschillende omgevingen waarin je actief bent en onderhoudt gemakkelijk (externe) contacten. Tenslotte ben je bereid opleidingen en scholing te volgen om functionele en persoonlijke groei te realiseren.

Daarnaast herken jij jezelf in de volgende punten:

 • Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van natuur of milieu, dan wel vergelijkbare aantoonbare ervaring
 • Ruime ervaring op het gebied van het beoordelen van vergunningaanvragen en het opstellen van beschikkingen
 • Ervaring op het gebied van de gebiedenbescherming (N2000)
 • Kennis van en ervaring met de Wet natuurbescherming
 • Affiniteit met en kennis op het gebied van soortenbescherming is een pré
 • Ervaring met (net)werken en adviseren in een politiek bestuurlijke organisatie 

Ook indien je niet volledig thuis bent in de Wet natuurbescherming, maar wel veel (andere) ervaring hebt in het beoordelen van aanvragen om een vergunning en het opstellen van beschikkingen, nodigen we jou uit om te reageren. De juiste combinatie van kennis, persoonlijke eigenschappen en de wens om te leren, kunnen ook jou wellicht tot onze gewenste kandidaat maken. 

Wat krijg je ervoor terug   

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken voor de Drentse samenleving. Een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fiets- en loopafstand van het centrum en station. Je werk bij de provincie Drenthe is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Daarnaast bieden wij:  

 • Een werkweek van 32 - 36 uur per week (0,8 – 1,0 fte)
 • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal € 4.778,94 bruto per maand bedraagt (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek
 • Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof 
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget
 • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij horende faciliteiten
 • Een groot netwerk met veel verschillende partners en collega’s.   

Ben je enthousiast? 

Vertel het ons! Solliciteren kan via het digitale sollicitatieformulier t/m woensdag 15 februari 2023. Sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 22 februari 2023. Heb je inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op met Jack Luchtenborg, Teammanager Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Geertje Woldring, medewerker P&O,  via 0592 – 36 55 55.

Solliciteer