Projectleider Landbouw

Ben jij een echte aanpakker? Kan jij zowel op operationeel, tactisch en strategisch gebied de opgaven met elkaar verbinden? En de adviezen omzetten in concrete producten? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wat je doet als Projectleider Landbouw

Je werkt mee aan het vormgeven van het Drentse toekomstgerichte landbouwbeleid. Je krijgt een rol als trekker en medewerker in een aantal deeltrajecten en activiteiten die in het kader van het NPLG vanuit de landbouw spelen. Daarnaast word je verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de Dutch Food Week in Drenthe en hiermee samenhangende trajecten.

Je werkt nauw samen met de coördinator “belonen van duurzaam boeren” en NPLG en je bent de spil in het organiseren van de uitvoering van de programma’s, het opstellen van beleidsdocumenten, het opstellen van planningen en de bewaking hiervan, het organiseren van bijeenkomsten, evenementen en vergaderingen en de afstemming met collega’s. Hierbij leg je in- en extern verbindingen tussen betrokken partijen bij de realisatie van de verschillende programmadoelen. 

Als projectleider van de Dutch Food Week ben jij verantwoordelijk voor de gehele organisatie en uitvoering van de Drentse activiteiten van deze week. Je stemt af met de landelijke organisatie en zit zelf aan het stuur om in Drenthe een succesvolle week neer te zetten met volop aandacht voor Nederlands geproduceerd voedsel.  

Onderwerpen waar je mee te maken krijgt, zijn:

 • Het realiseren en verder vormgeven van onze opgave Toekomstgerichte Landbouw;
 • In relatie tot NPLG ondersteunen bij de voorbereiding, uitwerking van beleid in documenten en planningen, organiseren van vergaderingen en bijeenkomsten
 • In relatie tot Belonen van duurzaam boeren voorbereiden van de beleidsvorming, coördineren van de planning en zelf uitgewerkte initiatieven ontplooien richting de werkgroep belonen duurzaam boeren waar alle partners in actief zijn
 • Vergaderingen met de gebiedscontactpersonen voorbereiden;
 • Traject SNN (subsidieregeling, monitoring, etc.) organiseren, afstemmen en borgen;
 • Regelen en coördineren van bijeenkomsten met landbouwpartners en agrariërs;
 • Coördineren inkoopopdrachten.


Wie zoeken wij

Een collega die het leuk vindt om zowel een inhoudelijke als een organiserende rol  te hebben. Je hebt affiniteit en bij voorkeur kennis van de agrarische sector. Je bent organisatorisch sterk en communicatief vaardig. Je houdt ervan om dingen aan te pakken, te concretiseren en uit te voeren en neemt daarin initiatief. Je denkt mee over de uitvoering en stapt makkelijk op mensen af. Je bent goed in het verkrijgen van overzicht, het opstellen van een realistische planning en de uitvoering hiervan te bewaken. De functie is een combinatie van hands on zaken oppakken en regelen en daarnaast zelf initiatieven ontplooien, beleid uitwerken en het trekken/coördineren van een aantal operationele trajecten.

Daarnaast herken jij jezelf in de volgende punten:

 • Affiniteit met de landbouwsector
 • HBO opleiding
 • Ervaring met het organiseren, plannen, communiceren en uitvoeren van bijeenkomsten, evenementen en vergaderingen
 • Ervaring met het samenbrengen van organisaties, overheden en hun opgaven op verschillende beleidsterreinen

Benodigde competenties: initiatiefrijk, communicatief vaardig, iemand die goed kan plannen en organiseren, flexibel, enthousiast, ondernemend, meedenkend, iemand die van aanpakken weet en affiniteit heeft met de landbouwsector. Intelligente doener. Schakelen tussen operationeel en tactisch.

Wat krijg je ervoor terug   

Werken bij de Provincie Drenthe betekent werken voor de Drentse samenleving. Een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fiets- en loopafstand van het centrum en station. Waarin je een groot netwerk door het werken met veel verschillende partners en collega's opbouwt. Je werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Daarnaast bieden wij: 

 • Een werkweek van 32 uur – 36 uur per week (0,8 – 1,0 fte)
 • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal € 4.595,13 bruto per maand bedraagt (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek
 • Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget
 • Deze vacature betreft een tijdelijke functie. Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor een periode van 3 jaar
 • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij horende faciliteiten

Ben je enthousiast?

Vertel het ons! Solliciteren kan via het digitale sollicitatieformulier t/m zondag 4 december 2022. Sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 13 december 2022.

Heb je inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op met Jordan Jumelet, teammanager Landelijk Gebied. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Geertje Woldring, medewerker P&O via 0592 – 36 55 55.

Solliciteer