Adviseur Organisatie Infraprojecten

Haal jij voldoening uit het creëren van voorwaarden om een infrastructureel project tot een goed resultaat te brengen? Het team Projecten Wegen en Vaarwegen is op zoek naar jou!  

Wat doe je als Adviseur Organisatie Infraprojecten

De provincie Drenthe voert infrastructurele projecten uit in het kader van bereikbaarheid en veiligheid, waaronder het groot onderhoud. De diversiteit aan projecten vraagt om een zorgvuldige omgang met de strategische capaciteit. Je zorgt voor een efficiënt en effectieve bezetting van de projecten. Je hebt de mogelijkheid om het planningsproces door te ontwikkelen. Jij bewaakt met de projectleiders de afhankelijkheden tussen de projecten. Samen met de interne opdrachtgevers stel je op basis van het onderhouds- en investeringsprogramma de projecten samen. Je adviseert de organisatie over de knelpunten in de orderportefeuille. Je ziet erop toe dat de projectleiders de interne opdrachten correct vertalen naar een plan van aanpak. 

Wie zoeken wij

Je bent resultaat en klantgericht. Je bent organisatiesensitief en hebt gevoel voor processen en structuren. Je hebt kennis en ervaring met afstemmen tussen verschillende disciplines die benodigd zijn voor planningsmanagement. Je bent communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk) en werkt proces- en planmatig. Je herkent jezelf in de volgende punten:

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau (bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde);
 • Je hebt bij voorkeur minimaal 3 jaar (relevante) werkervaring;
 • Je hebt affiniteit met infrastructurele projecten en assetmanagement;
 • Je bent analytisch en procesmatig goed onderlegd;
 • Je kunt goed samenwerken, draagvlak creëren;
 • Je bent nieuwsgierig van aard.

Wat is de gezamenlijke opgave van het team

Het team Projecten Wegen en Vaarwegen is het interne ingenieursbureau van de provincie Drenthe. Je zoekt de afstemming met het team Beheer Wegen en Vaarwegen en het team Verkeer en Vervoer. Het team Beheer Wegen en Vaarwegen zorgt voor het dagelijks en groot onderhoud van de provinciale infrastructuur. Het team Verkeer en Vervoer richt zich op regie, beleidsontwikkeling en uitvoering van het verkeers- en vervoersbeleid in brede zin.

Wat krijg je ervoor terug  

Werken bij de Provincie Drenthe betekent werken voor de Drentse samenleving. Je werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Daarnaast bieden wij:

 • Een werkweek van 32 – 36 uur per week (0,8 – 1,0 fte);
 • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal € 4.386,29 bruto per maand bedraagt (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek;
 • Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fiets- en loopafstand van het centrum en station;
 • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij horende faciliteiten;
 • Een groot netwerk door het werken met veel verschillende partners en collega's.

Ben je enthousiast?

Vertel het ons! Solliciteren kan via het digitale sollicitatieformulier tot en met woensdag 5 oktober 2022.
Heb je inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op met Mariska Joustra, manager Projecten Wegen en Vaarwegen of Rob Tomasouw, teamcoördinator. Voor de procedure kun je terecht bij P&O medewerker Geertje Woldring. De genoemde collega’s zijn te bereiken via telefoonnummer 0592 – 36 55 55.

Solliciteer