Adviseur monitoring landbouw

Drenthe geeft je de ruimte! 

   

Werken bij de provincie Drenthe betekent als professional met lef en passie werken aan de Drentse Aanpak Stikstof. Daarvoor zoeken we creatieve collega’s die ondernemerschap tonen! Jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied en talent – aan bijdragen. 

Wij zoeken een Adviseur monitoring Landbouw (0,8 – 1,0 fte).

 

Waarom jij wilt werken aan de Drentse Aanpak Stikstof  

In Drenthe staan we voor een fikse opgave: de Drentse Aanpak Stikstof. Die raakt bedrijven, natuur, landbouw, woningbouw, verkeer, vervoer, inwoners, kortom: het raakt ons allemaal. Daarom zijn we op zoek naar talenten met frisse en eigentijdse ideeën. 

Met welke fikse opgave hebben we te maken?

Het Rijk wil samen met provincies de stikstofneerslag terugdringen en daarmee de natuur versterken en economische ontwikkelingen mogelijk maken. Het verminderen van de stikstofneerslag, het versterken van de natuur en het creëren van ontwikkelruimte is zonder twijfel één van de meest uitdagende opgaven voor de provincie Drenthe. Dit doen we samen met jou, je nieuwe collega’s stikstof, met het Rijk en maatschappelijke partners. We werken vanuit ons provinciehuis, op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.   

Wat je doet als Adviseur monitoring landbouw  

De functie van Adviseur monitoring landbouw is een nieuwe functie die vraagt om lef. In deze nieuwe rol ontwikkel je het monitoringsbeleid en gebruikt hiervoor meet- en analysemethodieken voor de verduurzaming van de landbouw (o.a. gebaseerd op de KPI's) en stikstof. Jouw creativiteit zorgt ervoor dat de te ontwikkelen dataset een efficiënte beoordelingssystematiek heeft. Je maakt hierbij onderscheid tussen maatregelmonitoring, effectmonitoring en doelbereikmonitoring. Verder vertaal je het ontwikkelde beleid samen met collega’s in concrete (meerjaren) monitoringsplannen. Je werkt nauw samen met collega’s in de vakgebieden landbouw, natuurmonitoring en stikstof en met externe stakeholders waaronder boeren. 

Op basis van de ontwikkelde dataset, resultaten en doelen adviseer je over effectieve maatregelen. Zodat resultaten goed bruikbaar zijn in de evaluatie en te combineren zijn met resultaten vanuit Natura 2000, Stikstof, Natuur en Klimaat. Daarna monitor je het behalen van de beoogde doelen. 

Je stelt rapporten, nota’s en statenstukken op voor de portefeuillehouder en Gedeputeerde Staten. In je interne advisering weeg je het landbouwbelang mee en zet dit af tegen andere belangen. In je externe advisering vertaal je de praktijk naar beleid en vice versa. 

Wat neem je mee   

  • Hbo/wo werk- en denkniveau met relevante opleiding of werkervaring
  • Ervaring met het analyseren en verwerken van gegevens bijvoorbeeld op het gebied van landbouw, natuur, bodem, klimaat, water en biodiversiteit
  • Kennis van en interesse in landbouw en stikstof
  • Uitstekende schriftelijke vaardigheden
  • Lef, initiatief, bestuurlijke sensitiviteit en resultaatgerichtheid 

Wat krijg je ervoor terug  

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners en collega's een groot netwerk op. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 64.410,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder 10).

Wij bieden in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Meer informatie?  

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Jordan Jumelet, teammanager Landelijk Gebied. Voor de procedure kun je terecht bij P&O medewerker Geertje Woldring. Beide zijn te bereiken via telefoonnummer (0592) 36 55 55.    

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk zondag 6 februari 2022

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via het digitale sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 9 februari 2022.

Herken jij jezelf in meerdere van deze eigenschappen, maar voldoe je nog niet helemaal aan de voorwaarden? We nodigen je graag alsnog uit om je enthousiasme kenbaar te maken. 

Meer weten over de provincie Drenthe? Ga naar www.provincie.drenthe.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteer