Technisch medewerker natuur

Drenthe geeft je de ruimte! 

   

Werken bij de provincie Drenthe betekent als professional met lef en passie werken aan de Drentse Aanpak Stikstof. Daarvoor zoeken we creatieve collega’s die ondernemerschap tonen! Jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied en talent – aan bijdragen. 

Wij zoeken een Technisch medewerker natuur (2x) (0,8 - 1,0 fte).

Waarom jij wilt werken aan de Drentse Aanpak Stikstof  

In Drenthe staan we voor een fikse opgave: de Drentse Aanpak Stikstof. Die raakt bedrijven, natuur, landbouw, woningbouw, verkeer, vervoer, inwoners, kortom: het raakt ons allemaal. Daarom zijn we op zoek naar talenten (m,v,x) met frisse en eigentijdse ideeën zoals beleidsmakers/krakers, netwerkers en slimme denkers. 

Met welke fikse opgave hebben we te maken?

Het Rijk wil samen met provincies de stikstofneerslag terugdringen en daarmee de natuur versterken en economische ontwikkelingen mogelijk maken. Het verminderen van de stikstofneerslag, het versterken van de natuur en het creëren van ontwikkelruimte is zonder twijfel één van de meest uitdagende opgaven voor de provincie Drenthe. Deze opgave pakken we samen op; met jou, je nieuwe collega’s stikstof, het Rijk en maatschappelijke partners. 

We werken vanuit ons provinciehuis, op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.   

Wat je doet als Technisch medewerker natuur

Als Technisch medewerker natuur ben je een beleidskraker. Je bent verantwoordelijk voor het kritisch beoordelen van verleende vergunningen ten aanzien van het gebruik van fossiele brandstoffen en/of vervoersbewegingen. Jij zoekt uit een lijst van bedrijven of deze ‘stikstofrelevant’ zijn in relatie tot Natura2000 gebieden. 

Je bezoekt bedrijven en levert een heldere rapportage op met een eindadvies en vervolgacties. Je bepaalt zelfstandig de techniek en expertise die worden ingezet om een betrouwbaar beeld van de situatie te krijgen. Je bespreekt dit op een heldere manier met de bedrijven, geeft uitleg over het project, de bevindingen en mogelijke vervolgstappen. Je beoordeelt zelfstandig of een bedrijf wel of geen vergunning in het kader van de wet natuurbescherming nodig heeft. Je beoordeelt de beheersbaarheid van risico's en zet maatregelen in gang ter verbetering van de situatie. Je wordt uitgedaagd om met de nodige creativiteit tot (praktische) oplossingen te komen. Je eindadvies bestaat uit de vergunde situatie, feitelijke situatie, afwijkingen met mogelijke vervolgmaatregelen en het advies of het bedrijf een natuurwetvergunning nodig heeft. De rapportages geven (multidisciplinair) inzicht en handvaten over maatregelen. 

Wat neem je mee   

  • Hbo werk- en denkniveau; een afgeronde opleiding op het gebied van bijvoorbeeld milieukunde of natuur
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving van stookinstallaties en emissie-eisen
  • Relevante werkervaring op het gebied van toezicht of vergunningverlening natuur/milieu
  • Oog voor het herkennen en kwalificeren van stikstofbronnen NOx/NH3 op bedrijfslocaties
  • Je bent bekend met Aerius en bijbehorende invoerinstructie
  • Lef, resultaatgerichtheid, integriteit en bestuurlijke sensitiviteit
  • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden
  • Rijbewijs B

Wat krijg je ervoor terug  

Je werkt in een klein gespecialiseerd projectteam bestaande uit 3 personen. Jij en je directe collega’s werken samen met een inhoudelijk projectleider met ruime kennis en ervaring op het gebied van luchtemissies. Wij bieden, overeenkomstig de opdracht, in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Resultaten van het project bepalen of er voor langere duur inzet nodig is. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 58.809,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: realisator/ondersteuner schaal 9). 

Meer informatie?  
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Arnout Venekamp, teammanager Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH). Voor de procedure kun je terecht bij P&O medewerker Geertje Woldring. Beide zijn te bereiken via telefoonnummer (0592) 36 55 55.     

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk zondag 6 februari 2022

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via het digitale sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 11 februari 2022.  

Herken jij jezelf in meerdere van deze eigenschappen, maar voldoe je nog niet helemaal aan de voorwaarden? We nodigen je graag alsnog uit om je enthousiasme kenbaar te maken.  

Meer weten over de provincie Drenthe? Ga naar www.provincie.drenthe.nl  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Solliciteer