Adviseur Ruimtelijke Economische Ontwikkeling en Stikstof

Drenthe geeft je de ruimte! 

   

Werken bij de provincie Drenthe betekent als professional met lef en passie werken aan de Drentse Aanpak Stikstof. Daarvoor zoeken we creatieve collega’s die ondernemerschap tonen! Jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied en talent – aan bijdragen. 

Wij zoeken een Adviseur Ruimtelijke Economische Ontwikkeling en Stikstof (0,8 - 1,0 fte).

Waarom jij wilt werken aan de Drentse Aanpak Stikstof  

In Drenthe staan we voor een fikse opgave: de Drentse Aanpak Stikstof. Die raakt bedrijven, natuur, landbouw, woningbouw, verkeer, vervoer, inwoners, kortom: het raakt ons allemaal. Daarom zijn we op zoek naar talenten (m,v,x) met frisse en eigentijdse ideeën zoals beleidsmakers/krakers en slimme denkers. 

Met welke fikse opgave hebben we te maken?

Het Rijk wil samen met provincies de stikstofneerslag terugdringen en daarmee de natuur versterken en economische ontwikkelingen mogelijk maken. Het verminderen van de stikstofneerslag, het versterken van de natuur en het creëren van ontwikkelruimte is zonder twijfel één van de meest uitdagende opgaven voor de provincie Drenthe. Dit doen we samen met jou, je nieuwe collega’s stikstof, met het Rijk en maatschappelijke partners. We werken vanuit ons provinciehuis, op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.    

Wat je doet als Adviseur Ruimtelijke Economische Ontwikkeling en Stikstof

Als Adviseur Ruimtelijke Economische Ontwikkeling en Stikstof steek je de ‘handen-uit-de-mouwen en kijk je met een frisse blik naar ruimtelijk-economische opgaven in Drenthe. Je bent inhoudelijk deskundig en sparringpartner met de focus op reductie van stikstofuitstoot van bedrijven. Je bezoekt bedrijven, stelt een bedrijfsanalyse stikstofreductie en haalbaarheidsplannen op. Je gaat in gesprek met bedrijven over de benodigde middelen om de voorgestelde reductie te realiseren. Daarnaast heb je gesprekken met brancheverenigingen zoals de industrietafel. Je brengt advies uit, stelt rapportages op en ontwikkelt beleid ter voorbereiding van (bestuurlijke) besluitvorming voor Gedeputeerde en Provinciale staten. 

Je bent onderdeel van een integraal team dat samen met stakeholders voor elk natuurgebied een aanpak maakt. Je bent verantwoordelijk voor het coördineren en overbruggen van complexe trajecten en verschillende belangen. Je hebt zowel extern als interne contacten en zoekt actief verbinding met het team economie en collega’s die vanuit hun toezichthoudende rol bedrijven bezoeken.

Wat neem je mee   

 

  • WO werk- en denkniveau met een brede visie op het gebied van economie en daaraan gerelateerde beleidsterreinen zoals verduurzaming en innovatie
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke beleidsfunctie
  • Ruime kennis van en ervaring in het economisch domein en in staat om duurzame samenwerkingsrelaties op te bouwen
  • Je weet wat bedrijven nodig hebben en bent een deskundige- en stevige gesprekspartner binnen de provincie en daarbuiten
  • Het goed kunnen analyseren van vraagstukken
  • Communicatieve en verbindende vaardigheden
  • Kritisch, oplossingsgericht en bestuurlijk-politiek sensitief 

Wat krijg je ervoor terug  

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners en collega's een groot netwerk op. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 75.179,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 11).
Deze vacature betreft een tijdelijke functie. Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor een periode van 2 jaar. 

Meer informatie?  

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Ria Lahuis, teammanager Economie. Voor de procedure kun je terecht bij Geertje Woldring, medewerker P&O. Beide zijn te bereiken via telefoonnummer (0592) 36 55 55.     

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk zondag 6 februari 2022

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via het digitale sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 14 februari 2022.  

Herken jij jezelf in meerdere van deze eigenschappen, maar voldoe je nog niet helemaal aan de voorwaarden? We nodigen je graag alsnog uit om je enthousiasme kenbaar te maken.  

Meer weten over de provincie Drenthe? Ga naar www.provincie.drenthe.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer