Communicatieadviseur

Drenthe geeft je de ruimte!

  

Werken bij de provincie Drenthe betekent met passie werken aan vraagstukken die iets betekenen voor Drenthe en de Drenten. En jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied – aan bijdragen!  

Voor het team Communicatie zijn wij op zoek naar een Communicatieadviseur (0,8 fte).

Waarom wil jij werken bij de provincie Drenthe 

Samen werken we vol ambitie aan de thema’s uit het collegeakkoord ‘Mooi voor elkaar! 2019-2023’, te weten klimaat & energie, economie, wonen & leefbaarheid, mobiliteit & bereikbaarheid en vitaal platteland. We zijn altijd op zoek naar talenten (m,v,x) met frisse en eigentijdse ideeën. Verschillende perspectieven worden gewaardeerd en helpen ons om onze Drentse ambities waar te maken. We werken vanuit ons provinciehuis, op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.    

Quote van een collega  

"Communicatie is een team dat met plezier gaat voor het beste resultaat en waar je je snel thuis zult voelen.  En… experimenteren mag in Drenthe"  

Wat je doet als Communicatieadviseur

Als communicatieadviseur werk je nauw samen met de bestuursadviseur binnen de portefeuille van een gedeputeerde. In jouw geval gaat het om onderwerpen als natuur en landbouw, stikstof, toezicht en handhaving. 

Je voert adviesgesprekken, helpt collega’s in de organisatie bij het inzetten van een effectieve communicatiemix en begeleidt de uitvoering van de communicatieproducten. Binnen de functie is er alle ruimte om met nieuwe ideeën te komen. Je werkt samen met uiteenlopende teams. Maar natuurlijk ook met gemeenten, waterschappen, rijksoverheid, bedrijven en maatschappelijke partners.  

Je bent een omgevingsbewuste, klantgerichte en daadkrachtige adviseur. Je weet prima je eigen weg te vinden, ziet wat er moet gebeuren en kunt snel schakelen tussen onderwerpen en adviesstijlen.

Je weet in een dynamische omgeving prioriteiten te stellen en keuzes te maken. 

Wat neem je mee  

  • Een communicatieopleiding op HBO-niveau
  • Minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie
  • Overtuigend, besluitvaardig en stressbestendig
  • Affiniteit en ervaring met nieuwe media
  • Ervaring met woordvoering
  • Ervaring met omgevingscommunicatie
  • Gevoel voor bestuurlijke en organisatorische verhoudingen  

Wat krijg je ervoor terug 

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners een groot netwerk op. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 64.410,--  bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 10). Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Meer informatie?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Liesbeth Brouwer, manager Communicatie. Voor de procedure kun je terecht bij Geertje Woldring, medewerker P&O. Beide zijn te bereiken via telefoonnummer (0592) 36 55 55. 

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk zondag 16 januari 2022

Voel je je aangesproken tot deze functie, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via het digitale sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 21 januari 2022.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer