Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer

Drenthe geeft je de ruimte!

   

Werken bij de provincie Drenthe betekent als professional met lef en passie werken aan de Drentse Aanpak Stikstof. Daarvoor zoeken we creatieve collega’s die ondernemerschap tonen! Jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied en talent – aan bijdragen. 

Voor het programma zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer (0,8 - 1,0 fte; tijdelijk voor twee jaar).

 

Waarom jij wilt werken bij de provincie Drenthe  

In Drenthe staan we voor een fikse opgave: de Drentse Aanpak Stikstof. Die raakt bedrijven, natuur, landbouw, woningbouw, verkeer, vervoer, inwoners, kortom: het raakt ons allemaal. Daarom zijn we op zoek naar talenten (m,v,x) met frisse en eigentijdse ideeën zoals beleidsmakers/krakers en slimme denkers. 

We werken vanuit ons provinciehuis, op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.   

Met welke fikse opgave hebben we te maken? Het Rijk wil samen met provincies de stikstofneerslag terugdringen en daarmee de natuur versterken en economische ontwikkelingen mogelijk maken. Het verminderen van de stikstofneerslag, het versterken van de natuur en het creëren van ontwikkelruimte is zonder twijfel één van de meest uitdagende opgaven voor de provincie Drenthe. Dit doen we samen met jou, je nieuwe collega’s stikstof, met het Rijk en maatschappelijke partners. 

Wat je doet als Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer

Samen met collega's geef je uitvoering aan dit Programma Drentse aanpak Stikstof. Als inhoudelijk deskundige en sparringpartner ligt je de focus op maatregelen met betrekking tot de reductie van de stikstofuitstoot van het verkeer in Drenthe. Je doet dit als expert en als onderdeel van de teams die voor elk gebied een plan van aanpak maken. Je bent een kei in het analyseren van stikstofvraagstukken en komt op basis daarvan met een passend advies waarmee de doelen uit het Mobiliteitsprogramma Drenthe 2021-2030 worden gerealiseerd. Daarbij handel je proactief en leg je makkelijk verbindingen met mensen en tussen verschillende belangen en opgaven. Dit gaat je prima af, net als het zelfstandig voorbereiden van de (bestuurlijke) besluitvorming. 

Wat neem je mee   

  • Minimaal een HBO werk- en denkniveau in de richting van Verkeerskunde/Built Environment/Ruimtelijke Ontwikkeling - Mobiliteit
  • Minimaal 2 jaar werkervaring in een beleidsfunctie
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
  • Bestuurlijk-politieke sensitiviteit
  • Een kritische, oplossingsgerichte houding en je steekt graag de handen uit de mouwen
  • Je bent een teamplayer die goed oog heeft voor de verschillende belangen 

Wat krijg je ervoor terug 

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners en collega's een groot netwerk op. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van € 39.945,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 10).  

Meer informatie?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Eddy Diekema, teammanager Verkeer en Vervoer. Voor de procedure kun je terecht bij P&O medewerker Geertje Woldring. Beide zijn te bereiken via telefoonnummer 0592 – 36 55 55. 

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk zondag 16 januari 2022  

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via het digitale sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 24 januari 2022.  

Herken jij jezelf in meerdere van deze eigenschappen, maar voldoe je nog niet helemaal aan de voorwaarden? We nodigen je graag alsnog uit om je enthousiasme kenbaar te maken.  

Meer weten over de provincie Drenthe? Ga naar www.provincie.drenthe.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer