Ecoloog

Drenthe geeft je de ruimte! 

   

Werken bij de provincie Drenthe betekent als professional met lef en passie werken aan de Drentse Aanpak Stikstof. Daarvoor zoeken we creatieve collega’s die ondernemerschap tonen! Jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied en talent – aan bijdragen. 

Voor het Programma zijn wij op zoek naar een Ecoloog (1,0 fte).

 

Waarom jij wilt werken bij de provincie Drenthe

In Drenthe staan we voor een fikse opgave: de Drentse Aanpak Stikstof. Die raakt bedrijven, natuur, landbouw, woningbouw, verkeer, vervoer, inwoners, kortom: het raakt ons allemaal. Daarom zijn we op zoek naar talenten (m,v,x) met frisse en eigentijdse ideeën zoals beleidsmakers/krakers en slimme denkers.  

We werken vanuit ons provinciehuis, op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.   

Met welke fikse opgave hebben we te maken? Het Rijk wil samen met provincies de stikstofneerslag terugdringen en daarmee de natuur versterken en economische ontwikkelingen mogelijk maken. Het verminderen van de stikstofneerslag, het versterken van de natuur en het creëren van ontwikkelruimte is zonder twijfel één van de meest uitdagende opgaven voor de provincie Drenthe. Dit doen we samen met jou, je nieuwe collega’s stikstof, met het Rijk en maatschappelijke partners. 

Wat je doet als Ecoloog

Je geeft vorm en richting aan het Drentse natuurbeleid en zet je in voor de onderwerpen Natura 2000 en de stikstofproblematiek. Met jouw kennis vertaal je monitoringsgegevens naar toegankelijke informatie, rekening houdend met de trend in de natuurkwaliteit en de te nemen maatregelen. Je bent een creatieve denker en komt tot oplossingen waarin onze Drentse natuurdoelen worden bereikt. Dit doe je in combinatie met andere opgaven binnen economie, landbouw, water en mobiliteit. Je brengt verschillende belangen bij elkaar en weet slimme koppelingen te maken die meerwaarde creëren voor natuur, landschap en natuurbeleving. Je hebt ervaring met het samenbrengen van overheden en organisaties op verschillende beleidsterreinen en bent in staat om een samenwerkingsrelatie op te bouwen met deze partijen. Je gaat constructief om met complexe belangentegenstellingen en stuurt op overbrugging van verschillen.  

Je volgt relevante ontwikkelingen op het gebied van natuur op regionaal, nationaal en Europees niveau en vertaalt dit naar acties in Drenthe. Daarnaast lever je gevraagd en ongevraagd ecologisch advies voor projecten en houdt daarbij rekening met de Drentse kernkwaliteiten.  

Wat neem je mee

  • Minimaal een HBO- of WO-opleiding ecologie of aanverwante studie
  • Ervaring met het ontwikkelen, voorbereiden, uitvoeren en evaluatie van (natuur)beleid
  • Kennis en ervaring in het interpreteren van natuurkwaliteit
  • Kennis van Natura2000 en Rijks- en Europees natuur- (en landbouw) beleid
  • Kennis van GIS-systemen en rekenmodel AERIUS
  • Kennis van Drenthe en haar natuur is een pré
    • Bestuurlijke sensitiviteit
    • Verbinder en bruggenbouwer, die in (creatieve) mogelijkheden en oplossingen denkt  

Wat krijg je ervoor terug  

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners en collega's een groot netwerk op. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 75.179,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 11). Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Meer informatie?  

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Jordan Jumelet, teammanager Landelijk Gebied. Voor de procedure kun je terecht bij P&O medewerker Geertje Woldring. Beide zijn te bereiken via telefoonnummer 0592 – 36 55 55.  

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk zondag 16 januari 2022

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via het digitale sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 24 januari 2022. 

Herken jij jezelf in meerdere van deze eigenschappen, maar voldoe je nog niet helemaal aan de voorwaarden? We nodigen je graag alsnog uit om je enthousiasme kenbaar te maken.  

Meer weten over de provincie Drenthe? Ga naar www.provincie.drenthe.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer