Gebiedsregisseur Stikstof

Drenthe geeft je de ruimte!


Werken bij de provincie Drenthe betekent als professional met lef en passie werken aan de Drentse Aanpak Stikstof. Daarvoor zoeken we creatieve collega’s die ondernemerschap tonen! Jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied en talent – aan bijdragen. 

Voor het Programma zijn wij op zoek naar een Gebiedsregisseur Stikstof (3 x 1,0 fte).

Waarom jij wilt werken bij de provincie Drenthe  

In Drenthe staan we voor een fikse opgave: de Drentse Aanpak Stikstof. Die raakt bedrijven, natuur, landbouw, woningbouw, verkeer, vervoer, inwoners, kortom: het raakt ons allemaal. Daarom zijn we op zoek naar talenten (m,v,x) met frisse en eigentijdse ideeën zoals beleidsmakers/krakers en slimme denkers.

We werken vanuit ons provinciehuis, op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.   

Met welke fikse opgave hebben we te maken? Het Rijk wil samen met provincies de stikstofneerslag terugdringen en daarmee de natuur versterken en economische ontwikkelingen mogelijk maken. Het verminderen van de stikstofneerslag, het versterken van de natuur en het creëren van ontwikkelruimte is zonder twijfel één van de meest uitdagende opgaven voor de provincie Drenthe. Dit doen we samen met jou, je nieuwe collega’s stikstof, met het Rijk en maatschappelijke partners.   

Wat je doet als Gebiedsregisseur

Als gebiedsregisseur krijg je de verantwoordelijkheid om voor 2 Natura 2000-gebieden de gebiedsagenda’s en de input voor het Gebiedsplan stikstof Drenthe op te stellen. Dat doe je samen met inwoners, gemeenten, waterschappen, natuurbeheerders, landbouwers en bedrijven. We zoeken een ervaren gebiedsregisseur die het belang van de provincie bewaakt en die naast de inhoudelijke aspecten Gedeputeerde Staten adviseert over de strategie. Ook voer je het gesprekken met diverse stakeholders over deze onderwerpen. Je bent de ‘linking-pin’ waarbij je verschillende projecten die in een gebied ontstaan met elkaar in verbinding brengt. Daarbij houd je rekening met belangen, opinies en inbreng van diverse partijen. Je bent verantwoordelijk voor het gehele traject van verkennen tot realisatie, inclusief budgetopstelling, -bewaking en het aansturen van projectleden. Je bereidt de besluitvorming voor Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten voor. Je geeft vorm en richting aan uiteenlopende samenwerkingsverbanden en realiseert een gemeenschappelijk resultaat. 

Wat neem je mee   

 • Minimaal een HBO- of WO-opleiding op het gebied van ruimtelijke ordening, planologie, bouw- of milieukunde
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie bij de overheid
 • Ervaring met gebiedsontwikkeling met aantoonbare ruimtelijk-economische componenten bij voorkeur in het landelijk gebied
 • Ervaring met het functioneel aansturen van een projectteam en het samenwerken met diverse externe stakeholderpartijen
 • Kennis van het stikstof- en/of natuurdossier is een pré
  • Je hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen
  • Je bent oplossingsgericht en creatief in het vinden van oplossingen en durft daarbij af te wijken van de gebaande paden
  • Je voert je gesprekken met veel overtuigingskracht en omdat ongevraagd adviseren ook een wezenlijk onderdeel van je functie is, toon je tijdig initiatief  

Wat krijg je ervoor terug  

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners en collega's een groot netwerk op. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 85.580,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/ verbinder schaal 12). Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Meer informatie?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Jeroen de Boer, teammanager Ruimte, Energie en Wonen. Voor de procedure kun je terecht bij P&O medewerker Geertje Woldring. Beide zijn te bereiken via telefoonnummer 0592 – 36 55 55.  

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk zondag 16 januari 2022

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via het digitale sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 21 januari 2022. 

Herken jij jezelf in meerdere van deze eigenschappen, maar voldoe je nog niet helemaal aan de voorwaarden? We nodigen je graag alsnog uit om je enthousiasme kenbaar te maken.  

Meer weten over de provincie Drenthe? Ga naar www.provincie.drenthe.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteer