Adviseur Landbouw

Drenthe geeft je de ruimte!  

Werken bij de provincie Drenthe betekent als professional met lef en passie werken aan de Drentse Aanpak Stikstof. Daarvoor zoeken we creatieve collega’s die ondernemerschap tonen! Jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied en talent – aan bijdragen. 

Voor het Programma zijn wij op zoek naar een Adviseur Landbouw (0,8 – 1,0 fte).

Waarom jij wilt werken bij de provincie Drenthe  

In Drenthe staan we voor een fikse opgave: de Drentse Aanpak Stikstof. Die raakt bedrijven, natuur, landbouw, woningbouw, verkeer, vervoer, inwoners, kortom: het raakt ons allemaal. Daarom zijn we op zoek naar talenten (m,v,x) met frisse en eigentijdse ideeën zoals beleidsmakers/krakers en slimme denkers.

We werken vanuit ons provinciehuis, op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.   

Met welke fikse opgave hebben we te maken? Het Rijk wil samen met provincies de stikstofneerslag terugdringen en daarmee de natuur versterken en economische ontwikkelingen mogelijk maken. Het verminderen van de stikstofneerslag, het versterken van de natuur en het creëren van ontwikkelruimte is zonder twijfel één van de meest uitdagende opgaven voor de provincie Drenthe. Dit doen we samen met jou, je nieuwe collega’s stikstof, met het Rijk en maatschappelijke partners. 

Wat je doet als Adviseur Landbouw

Je geeft vorm en richting aan het Drentse toekomstgerichte landbouwbeleid met het accent op de stikstofproblematiek. Jij bent in staat om samen met de agrarische sector, de transitie naar een duurzame en natuurinclusieve landbouw vorm te geven en te vertalen naar beleid voor op het erf. Je hebt kennis van de bedrijfsvoering, veevoer, stallen, teelt en bent bekend met wet- en regelgeving op bedrijfsniveau. Kort samengevat: je staat met je laarzen in de mest. Je bent creatief in het leggen van de combinatie tussen natuur- en duurzaamheidsdoelen en het verdienmodel voor de agrariër. Binnen je functie heb je te maken met tegengestelde belangen van in- en externe stakeholders. Je weet de tegenstellingen te overbruggen en brengt belangen van de stakeholder bij elkaar. Je volgt relevante ontwikkelingen voor de landbouw, signaleert tijdig en maakt de vertaling voor Drenthe.  

Wat neem je mee  

  • Minimaal een HBO- of WO-opleiding op het gebied van landbouw met voorkeur voor melkveehouderij of akkerbouw
  • Ervaring met ontwikkelen, voorbereiden, uitvoeren en evaluatie van landbouwbeleid
  • Ervaring met het samenbrengen van organisaties, overheden en hun opgaven op verschillende beleidsterreinen
  • Kennis van Rijks- en Europees landbouw- (en natuur-) beleid
  • Kennis van het dossier stikstof is een pré
  • Bestuurlijke sensitiviteit
  • Verbinder en bruggenbouwer, die in creatieve mogelijkheden en oplossingen denkt 

Wat krijg je ervoor terug 

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners en collega's een groot netwerk op. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 75.179,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 11). Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Meer informatie? 

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Jordan Jumelet, teammanager Landelijk Gebied. Voor de procedure kun je terecht bij P&O medewerker Geertje Woldring. Beide zijn te bereiken via telefoonnummer 0592 – 36 55 55.    

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk zondag 16 januari 2022

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via het digitale sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 25 januari 2022.  

Herken jij jezelf in meerdere van deze eigenschappen, maar voldoe je nog niet helemaal aan de voorwaarden? We nodigen je graag alsnog uit om je enthousiasme kenbaar te maken.  

Meer weten over de provincie Drenthe? Ga naar www.provincie.drenthe.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer