Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer

Drenthe geeft je de ruimte!

Werken bij de provincie Drenthe betekent met passie werken aan vraagstukken die iets betekenen voor Drenthe en de Drenten. En jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied – aan bijdragen!   


Voor het team Verkeer en Vervoer zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer (0,8 - 1,0 fte).
 

Waarom wil jij werken bij de provincie Drenthe 

Samen werken we vol ambitie aan de thema’s uit het collegeakkoord ‘Mooi voor elkaar! 2019-2023’, te weten klimaat & energie, regionale economie en werkgelegenheid, levendig en sociaal Drenthe, mobiliteit & bereikbaarheid en stad en platteland. Dit doen we vanuit ons provinciehuis, op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en heeft een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.   

Quote van een collega  

"Mobiliteit gaat over mensen, infrastructuur en openbaar vervoer, maar vooral over samenwerking en nieuwe ideeën" 

Wat je doet als Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer

Je werkt vol enthousiasme en met een frisse blik aan de opgaven op het gebied van verkeer en vervoer. Samen met collega's (verkeer en vervoer, ruimtelijke ordening, duurzaamheid en energie) geef je uitvoering aan de ambities uit het mobiliteitsprogramma Drenthe 2021-2030.

Als inhoudelijk deskundige en sparringpartner houd je de regie bij beleidsontwikkelingen en projecten op het gebied van slimme, duurzame mobiliteit en veilige bereikbaarheid. Hieronder valt onder andere de advisering en uitvoering bij de uitrol van laadinfrastructuur, de verbetering van het fietsnetwerk en de beantwoording van vragen van inwoners met behulp van verkeerskundige- en mobiliteitsdata.

Je stimuleert verkeersveilig gedrag aan de hand van het Strategisch Plan Verkeersveiligheid Drenthe 2030. Namens de provincie ben je het aanspreekpunt voor gemeenten en stem je de uitvoering van educatieprojecten met hen af, met als doel meer verkeersveilig gedrag in Drenthe. 

Je bent een kei in het analyseren van vraagstukken en komt op basis daarvan met een passend advies voor toepassing in beleid en projecten. Dit gaat je prima af, net als het zelfstandig voorbereiden van de (bestuurlijke) besluitvorming. 

Wat neem je mee  

  • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een beleidsfunctie
  • Je bent een communicatief vaardige teamplayer, die goed oog heeft voor de verschillende belangen
  • Je bent kritisch, oplossingsgericht en steekt graag de handen uit de mouwen
  • Je bent bestuurlijk-politiek sensitief

Wat krijg je ervoor terug 

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners een groot netwerk op. 
Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 62.912,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 10).
Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een overeenkomst voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Indien je nog niet volledig aan de functie-eisen voldoet, dan is je reactie ook welkom. Een ontwikkeltraject behoort tot de mogelijkheden. Een aanloopschaal is dan mogelijk van toepassing. 

Meer informatie?

Contactpersoon vacature: Eddy Diekema
Functie: teammanager Verkeer en Vervoer; telefoonnummer: 0592 36 55 55.  

Contactpersoon sollicitatieprocedure: Geertje Woldring
Functie: medewerker P&O; telefoonnummer: 0592 36 55 55. 

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk woensdag 15 september 2021

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via het digitale sollicitatieformulier. Sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 24 september 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer