Adviseur Grondzaken

Drenthe geeft je de ruimte!

Werken bij de provincie Drenthe betekent met passie werken aan vraagstukken die iets betekenen voor Drenthe en de Drenten. En jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied – aan bijdragen!    

Voor het team Landelijk Gebied zijn wij op zoek naar een Adviseur Grondzaken (0,8 fte; voor bepaalde tijd, t/m 31 augustus 2024). 

Waarom wil jij werken bij de provincie Drenthe 

Samen werken we vol ambitie aan de thema’s uit het collegeakkoord ‘Mooi voor elkaar! 2019-2023’, te weten klimaat & energie, economie, wonen & leefbaarheid, mobiliteit & bereikbaarheid en vitaal platteland. Dit doen we vanuit ons provinciehuis en op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.   

Quote van een collega  

"Ons team maakt het verschil voor mens, dier, landschap en cultuurhistorie én dat is haar meerwaarde" 

Wat je doet als Adviseur Grondzaken

Als Adviseur grondzaken ben je verantwoordelijk voor de advisering over het provinciaal grondbeleid voor het programma Natuurlijk Platteland. Je bent verantwoordelijk voor de regie op grondzaken en de strategische jaarplannen van jouw deelprogramma’s en de aan- en verkoopprocessen en aanspreekpunt voor de uitvoering die bij Prolander is belegd.

Samen met Prolander ontwikkel je de strategie van aan- en verkopen van grond in de deelprogramma’s. Je adviseert aan de (deel)programmaleider en de verantwoordelijk gedeputeerde over strategische grondzaken en de ontwikkelingen op de deelprogramma’s.
Als Adviseur grondzaken denk je mee over de doorontwikkeling van het grondbeleid en de realisatie van de grondopgave van het programma Natuurlijk Platteland.  Je maakt onderdeel uit van het cluster grondzaken die in samenspel met Prolander verantwoordelijk is voor de realisatie van de grondopgave.  Daarnaast heb je contact met collega’s en andere belanghebbende partijen als het gaat over grondontwikkelingen, belangen en strategie in relatie tot onze ontwikkelopgave natuur. In dit samenspel met andere belanghebbende weet de verschillende belangen bij elkaar te brengen, je houdt rekening met de beeldvorming passend bij de strategie en je neemt daarin zelf beslissingen.  

Wat neem je mee  

  • Een afgeronde opleiding op hbo-niveau, zoals bos- en natuurbeheer, plattelandsontwikkeling of economie
  • Aantoonbare kennis en ervaring met vastgoed- en grondverkeer in het landelijk gebied. Rentmeester is een pré
  • Affiniteit met natuurontwikkeling en het landelijk gebied
  • Ervaring met advisering in een politiek bestuurlijke organisatie en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen
  • Ervaring in het werken in project- en/of programmateams.

Je bent resultaatgericht en omgevingsbewust. Je kunt integraal werken en denken en je bent een echte teamspeler zowel intern als extern. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig en zakelijk een oordeel te vormen in verschillende situaties. Je hebt overtuigingskracht, goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden en je bent communicatief ingesteld.  

Wat krijg je ervoor terug 

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners een groot netwerk op. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 73.554, -- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 11). Deze vacature betreft een tijdelijke functie voor 3 jaar. 

Meer informatie?

Contactpersoon vacature: Jordan Jumelet
Functie: teammanager Landelijk Gebied; telefoonnummer: 0592 36 55 55.  

Contactpersoon sollicitatieprocedure: Geertje Woldring
Functie: medewerker P&O; telefoonnummer: 0592 36 55 55. 

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk maandag 23 augustus 2021

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via het digitale sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 15 september 2021. 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer