Adviseur Economie EU-fondsen

Drenthe geeft je de ruimte!

Werken bij de provincie Drenthe betekent met passie werken aan vraagstukken die iets betekenen voor Drenthe en de Drenten. En jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied – aan bijdragen!  

Voor het team Economie zijn wij op zoek naar een Adviseur Economie EU-fondsen (1,0 fte). 

Waarom wil jij werken bij de provincie Drenthe 

Samen werken we vol ambitie aan de thema’s uit het collegeakkoord ‘Mooi voor elkaar! 2019-2023’, te weten klimaat & energie, economie, wonen & leefbaarheid, mobiliteit & bereikbaarheid en vitaal platteland. Dit doen we vanuit ons provinciehuis en op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.   

Quote van een collega  

"Ruimte geven aan ondernemers en sociaal ondernemerschap; in Drenthe kan het!" 

Wat je doet als Adviseur Economie EU-fondsen

Met het aantrekken van Europese middelen voor innovatie en verduurzaming/vergroening, is het tijd voor de handen uit de mouwen: programma’s en instrumenten ontwikkelen en projecten aanjagen om samen met partners Drenthe verder te versterken. Hierbij wordt o.a. ingezet op vergroenen van de industrie, innovatie, de energietransitie en de arbeidsmarkttransitie. Op deze manier maken we Noord-Nederland toekomstbestending en dragen we bij aan nationale en Europese doelen. 

De Taskforce wordt ingesteld om de inzet van de provincie Drenthe concernbreed te coördineren, faciliteren en aan te jagen. Deze (tijdelijke) Taskforce wordt aangestuurd vanuit team Economie. 

Als adviseur EU-fondsen ontwikkel je, samen met de Noordelijke partners en in overleg met de Taskforce, vanuit team Economie meerjarenplannen voor de uitvoering van EU-fondsen en ben je verantwoordelijk voor de vertaling naar concrete projecten. Je bent binnen het team, voor leden van de Taskforce en andere collega's het aanspreekpunt voor een aantal EU-fondsen. Je vertegenwoordigt Drenthe in (noordelijke) overleggen en zorgt voor goede terugkoppeling aan de bestuurlijk portefeuillehouder en betrokken collega's. Je overziet het grotere speelveld en brengt alle relevante ontwikkelingen samen in een bondig advies over de inzet van EU-fondsen aan de Taskforce. Je zult daarbij nauw samenwerken met leden van de Taskforce. 

Wat neem je mee  

  • Je beschikt over HBO+/WO-niveau
  • Uitgebreide kennis van en ervaring met (projecten voor) Europese fondsen en het nationaal Groeifonds
  • Je bent flexibel, proactief en resultaatgericht
  • Je brengt een netwerk in de Europese fondsen mee en communiceert makkelijk met externe spelers binnen het economische domein zoals ondernemers/ werkgevers, onderwijsinstellingen, gemeenten en bouwt een samenwerkingsrelatie op met partijen. Je neemt deel aan de EU-commissie
  • Je hebt ervaring met advisering in een politiek-bestuurlijke organisatie en in een omgeving waarin diverse (externe) belangen spelen
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden 

Wat krijg je ervoor terug 

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners een groot netwerk op. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 73.554, -- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 11). Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Meer informatie?

Contactpersoon vacature: Ria Lahuis
Functie: teammanager Economie; telefoonnummer: 0592 36 55 55.  

Contactpersoon sollicitatieprocedure: Geertje Woldring
Functie: medewerker P&O; telefoonnummer: 0592 36 55 55. 

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk zondag 13 juni 2021

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via het digitale sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 28 juni / dinsdag 29 juni 2021. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteer