Planadviseur

Drenthe geeft je de ruimte!  

Werken bij de provincie Drenthe betekent met passie werken aan vraagstukken die iets betekenen voor Drenthe en de Drenten. En jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied – aan bijdragen!   

Voor het team Ruimte, Energie en Wonen zijn wij op zoek naar een  Planadviseur (1,0 fte; voor bepaalde tijd: tot 1 april 2023)

Waarom wil jij werken bij de provincie Drenthe 

Samen werken we vol ambitie aan de thema’s uit het collegeakkoord ‘Mooi voor elkaar! 2019-2023’, te weten klimaat & energie, economie, wonen & leefbaarheid, mobiliteit & bereikbaarheid en vitaal platteland. Dit doen we vanuit ons provinciehuis en op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.   

Quote van een collega  

"Met de grote ruimtelijke opgaven rond natuur, klimaat en wonen zal er de komende jaren het nodige veranderen in onze leefomgeving. Vanuit de provincie helpen we zo vroeg mogelijk initiatiefnemers en gemeenten om alle belangen die er spelen een goed plek te geven in de planvorming 

Wat je doet als planadviseur

Als planadviseur werk je samen met provinciale collega’s en medewerkers van gemeenten om de kwaliteit van de ruimtelijke plannen in Drenthe te verbeteren. Daarnaast adviseer je of de ruimtelijke plannen van gemeenten passen in het ons ruimtelijk beleid. 

Je onderhoudt intensief contact met gemeenten over ruimtelijke ontwikkelingen en actuele ingezonden plannen. Binnen het provinciehuis voer je overleg met collega’s van een andere teams over de ruimtelijke ontwikkelingen die leiden tot een provinciale beoordeling van een ontwerpbestemmingsplan. Dit plan kan bijvoorbeeld gaan over het combineren van meerdere functies in een landbouw of natuurgebied of woningbouwontwikkeling die mogelijk niet goed aansluit op het provinciaal beleid. Je adviseert het bestuur of ruimtelijke ontwikkelingen binnen de provinciale omgevingsverordening en welke ruimtelijke instrumenten we mogelijk moeten inzetten - bijvoorbeeld een zienswijze - om dat passend te krijgen. 

Wat neem je mee  

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld sociale geografie, planologie of vastgoed)
  • Kennis en affiniteit met wonen en de fysieke leefomgeving
  • Bestuurlijke sensitiviteit 
  • Communicatief vaardig en een stevige persoonlijkheid, goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden
  • Goed cijfermatig inzicht
  • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken. 
  • Creatief kunnen omgaan met beleidstegenstellingen, maatschappelijke en bestuurlijke ontwikkelingen kunnen betrekken bij de werkzaamheden
  • Beleidsmatig sterk, maar praktisch en pragmatisch kunnen zijn 
  • Ervaring met of vanuit gemeenten 

Wat krijg je ervoor terug 

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners een groot netwerk op. 

Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 62.912,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 10). 

Meer informatie? 

Contactpersoon vacature: Jeroen de Boer
Functie: teammanager Ruimte, Energie en Wonen; telefoonnummer: 0592 36 55 55.  
Contactpersoon sollicitatieprocedure: Geertje Woldring 
Functie: medewerker P&O; telefoonnummer: 0592 36 55 55.  

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk woensdag 10 maart 2021
Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via link. De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 18 maart 2021. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteer