Kantonnier

Drenthe geeft je de ruimte!

Werken bij de provincie Drenthe betekent met passie werken aan vraagstukken die iets betekenen voor Drenthe en de Drenten. En jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied – aan bijdragen!  

Voor het team Beheer Wegen en Vaarwegen zijn wij op zoek naar een Kantonnier (1,0 fte). 

Waarom wil jij werken bij de provincie Drenthe 

Samen werken we vol ambitie aan de thema’s uit het collegeakkoord ‘Mooi voor elkaar! 2019-2023’, te weten klimaat & energie, economie, wonen & leefbaarheid, mobiliteit & bereikbaarheid en vitaal platteland. Dit doen we vanuit ons provinciehuis en op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.   

Quote van een collega  

"Als team met een gevoel voor urgentie zorgen wij ervoor dat wegen en vaarwegen veilig en goed bereikbaar blijven" 

Wat je doet als Kantonnier

Het team Beheer Wegen en Vaarwegen (BWV) is verantwoordelijk voor het beheer van de provinciale infrastructuur. Daarvoor schouw jij onze assets zoals de wegen, vaarwegen en de bijbehorende kunstwerken, waaronder viaducten, bruggen en damwanden. Je zorgt ervoor dat de staat van de kunstwerken goed wordt vastgelegd in onze database. Je organiseert het onderhoud en ziet toe op de uitvoering door de aannemers. Je hebt hierin ook een rol in de bestekadministratie en voert zelf kleine werkzaamheden uit. Verder heb je een belangrijke rol bij de afhandeling van incidenten, zodat de infrastructuur zo snel mogelijk weer beschikbaar is. Eens in de vier weken werk je een week buiten de reguliere werktijden in het kader van calamiteiten. Tenslotte ben je aanspreekpunt bij klachten en meldingen van burgers in overleg met je collega's in de binnendienst. 

Wat neem je mee  

  • Mbo-4 werk- en denkniveau.
  • Je hebt affiniteit en/of aantoonbare ervaring met beheer van wegen, vaarwegen, groen en scheepvaart, eventueel aangevuld met vakgerichte cursussen.
  • Je bent vaardig met ICT.
  • Je hebt de beschikking over rijbewijs B en E.
  • Je bent inzetbaar op Steunpunt Kloosterveen, Rogat en Schoonebeek. Het Steunpunt zal nog worden bepaald en kan in de loop van de tijd ook wijzigen.
  • Je hebt de beschikking over de Basisopleiding IM(+); VCA basis; Verkeersregelaar; LEH/EHBO en Veilig werken langs de weg. Of je bent bereid deze te halen. Ook ben je  bereid om zo nodig aanvullende cursussen op het vakgebied te volgen.
  • Je bent pro-actief en communicatief vaardig.
  • Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken. 

Wat krijg je ervoor terug 

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners een groot netwerk op. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 40.583, -- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: operationeel medewerker schaal 6).
Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Meer informatie? 

Contactpersoon vacature: Mariska Joustra
Functie: teammanager Beheer Wegen en Vaarwegen; telefoonnummer: 0592 36 55 55.  
Contactpersoon sollicitatieprocedure: Geertje Woldring 
Functie: medewerker P&O; telefoonnummer: 0592 36 55 55.  

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk zondag 7 maart 2021.

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via link. De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 18 maart 2021 op Steunpunt Kloosterveen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteer