Medewerker Public Affairs

Drenthe geeft je de ruimte!

Werken bij de provincie Drenthe betekent met passie werken aan vraagstukken die iets betekenen voor Drenthe en de Drenten. En jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied – aan bijdragen!   

Voor het team Bestuur en Concernzaken zijn wij op zoek naar een  Medewerker Public Affairs (0,8 fte). 

Waarom wil jij werken bij de provincie Drenthe 

Samen werken we vol ambitie aan de thema’s uit het collegeakkoord ‘Mooi voor elkaar! 2019-2023’, te weten klimaat & energie, economie, wonen & leefbaarheid, mobiliteit & bereikbaarheid en vitaal platteland. Dit doen we vanuit ons provinciehuis en op locatie in Den Haag of Brussel bijvoorbeeld of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.   

Quote van een collega  

“Ben je een echte netwerker en bruggenbouwer? Help jij ons de Drentse ambities te realiseren? En heb je een frisse, energieke en grensoverschrijdende blik? Dan zoeken we jou!” 

Wat je doet als medewerker Public Affairs

Jij ondersteunt en adviseert de coördinatoren voor Den Haag, Duitsland en Europa bij het realiseren van de Drentse opgaven. Je verzamelt relevante informatie uit de Tweede Kamer, Ministeries, Europa en Duitsland en helpt jouw collega’s om de strategie in onze Public Affairs-dossiers te organiseren, vorm te geven en effectief te maken. Je adviseert het bestuur en de ambtelijke organisatie over hoe om te gaan met actuele landelijke en Europese ontwikkelingen. Daarbij werk je nauw samen met de contactfunctionaris voor het Interprovinciaal Overleg (IPO), de lobbyisten van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) in Den Haag en Brussel en de Public Affairs collega’s uit de andere provincies en gemeenten. 

Wat neem je mee  

  • HBO werk- en denkniveau met 2 jaar relevante werkervaring
  • Ervaring in Public Affairs is een pré
  • Uitstekende communicatie- en netwerkvaardigheden in een bestuurlijke omgeving
  • Enthousiasmerend en flexibel met een proactieve houding
  • Kennis van de werkwijze en cultuur van de nationale en Europese instanties
  • Affiniteit met maatschappelijke en politieke ontwikkelingen
  • Goede beheersing van de Engelse en Duitse taal in woord en geschrift is een pré 

Wat krijg je ervoor terug 

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners een groot netwerk op. 
Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 62.912,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 10).
Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Meer informatie?

Contactpersoon vacature: Carola de Keijzer
Functie: teammanager Bestuur en Concernzaken; telefoonnummer: 0592 36 55 55.  

Contactpersoon sollicitatieprocedure: Geertje Woldring 
Functie: medewerker P&O; telefoonnummer: 0592 36 55 55.  

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk woensdag 24 februari 2021.

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via link. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 10 maart 2021. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteer