Projectleider energietransitie Industrie en MKB

Drenthe geeft je de ruimte!

 Werken bij de provincie Drenthe betekent met passie werken aan vraagstukken die iets betekenen voor Drenthe en de Drenten. En jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied – aan bijdragen!   

Voor het team Ruimte, Energie en Wonen zijn wij tijdelijk op zoek naar een Projectleider energietransitie Industrie en MKB (1,0 fte; voor bepaalde tijd: tot 1 maart 2023). 

Waarom wil jij werken bij de provincie Drenthe 

Samen werken we vol ambitie aan de thema’s uit het collegeakkoord ‘Mooi voor elkaar! 2019-2023’, te weten klimaat & energie, economie, wonen & leefbaarheid, mobiliteit & bereikbaarheid en vitaal platteland. Dit doen we vanuit ons provinciehuis en op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.   

Quote van een collega  

"Op het snijvlak van de noodzakelijke vergroening ontstaan volop economische kansen voor slimme ondernemers. Wij helpen hen die kansen om te zetten in concrete projecten die de Drentse economie versterken en vergroenen".

Wat je doet als projectleider energietransitie Industrie en MKB

Samen met de 2 andere accounthouders ben je de spil tussen de energie-intensieve procesindustrie en de provincie. Met partijen als Gasunie New Energy, NAM, Enpuls, N-Tra, New Energy Coalition (NEC), de Drentse gemeenten, IBDO, de provincies, het Rijk en de NOM werk je aan de uitvoering van de Drentse Energietransitieagenda.
Je bouwt aan een innovatief ecosysteem en netwerk waarbinnen succesvolle (proef)projecten worden uitgevoerd. Je brengt partijen bij elkaar, ontsluit fondsen en adviseert het Drents bestuur over de manier waarop de procesindustrie kan worden vergroend. 

Wat neem je mee  

  • HBO/WO-opleidingsniveau waarbij een economische of energie gerelateerde opleiding een pré is.
  • Minimaal 5 jaar werkervaring, waarvan minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare adviserende rol in het bedrijfsleven of bij een (semi)-overheidsorganisatie.
  • Aantoonbare ervaring met projectontwikkeling.
  • Kennis van en ervaring met energievraagstukken en economische vraagstukken in relatie tot de doelgroep industrie en MKB.
  • Je bent een netwerker die hoofd en bijzaken weet te onderscheiden en resultaatgericht werkt. 

Wat krijg je ervoor terug 

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners een groot netwerk op. 

Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 73.554,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 11).  

Meer informatie? 

Contactpersoon vacature: Jeroen de Boer
Functie: teammanager Ruimte, Energie en Wonen; telefoonnummer: 0592 36 55 55. 

Contactpersoon sollicitatieprocedure: Geertje Woldring 
Functie: medewerker P&O; telefoonnummer: 0592 36 55 55. 

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk zondag 7 februari 2021

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via link. De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 12 februari 2021.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteer