Projectcommunicatieadviseur

Drenthe geeft je de ruimte!

Werken bij de provincie Drenthe betekent met passie werken aan vraagstukken die iets betekenen voor Drenthe en de Drenten. En jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied – aan bijdragen!   

Voor het team Communicatie zijn wij op zoek naar een Projectcommunicatieadviseur (0,8 fte; voor bepaalde tijd, t/m 30 juni 2021). 


Waarom wil jij werken bij de provincie Drenthe 

Samen werken we vol ambitie aan de thema’s uit het collegeakkoord ‘Mooi voor elkaar! 2019-2023’, te weten klimaat & energie, economie, wonen & leefbaarheid, mobiliteit & bereikbaarheid en vitaal platteland. Dit doen we vanuit ons provinciehuis en op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.   

Quote van een collega  

"Communicatie is een team dat met plezier gaat voor het beste resultaat en waar je je snel thuis zult voelen. En… experimenteren mag in Drenthe" 

Wat je doet als Projectcommunicatieadviseur

Je ondersteunt twee verschillende beleidsdossiers: 

1. Het provinciale programmabureau Koloniën van Weldadigheid

De nominatie van de Koloniën van Weldadigheid als UNESCO Werelderfgoed (verwacht in 2021) is een complex samenwerkingsproces met veel partners. De provincie Drenthe heeft hierin een centrale en coördinerende rol. Jij bent verantwoordelijk voor het organiseren van de communicatie rondom het nominatieproces en het uitdragen van het verhaal van de Koloniën. Je doet dit samen met de projectleiding en communicatiecollega’s van organisaties in het netwerk. Je ontwikkelt zelfstandig de bestaande communicatie door en bent bezig met de redactie van website, publicaties en andere uitingen. 

2. De vrijetijdseconomie van Drenthe

De vrijetijdssector is een belangrijke motor van de Drentse economie. Het zorgt voor veel werkgelegenheid en heeft een positief effect op de leefbaarheid. Samen met partners werkt de provincie Drenthe aan het versterken van Drenthe als dé fiets- en wandelprovincie van Nederland, de vitalisering van onze vakantieparken en het versterken van het aanbod van verblijfsrecreatie en dag-attracties. Jij bent hierin verantwoordelijk voor de communicatie. Je denkt strategisch mee, geeft advies en zorgt voor de uitvoering van de communicatielijnen van verschillende projecten. Afstemming en samenwerking met partners zoals gemeenten en het Recreatieschap Drenthe horen hier ook bij. 

Wat neem je mee  

  • Een communicatieopleiding op Hbo-niveau.
  • Minimaal twee jaar ervaring.
  • Een hands-on mentaliteit.
  • Een stevige gesprekspartner.
  • Snel en vaardig met nieuwe media.
  • Gevoel voor bestuurlijke en organisatorische verhoudingen. 

Wat krijg je ervoor terug
 
Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners een groot netwerk op. 

Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 57.378,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: realisator / ondersteuner schaal 9). 

Meer informatie? 

Contactpersoon vacature: Liesbeth Brouwer
Functie: teammanager Communicatie
Telefoonnummer: 0592 36 55 55. 

Contactpersoon sollicitatieprocedure: Geertje Woldring 
Functie: medewerker P&O 
Telefoonnummer: 0592 36 55 55. 

Geïnteresseerd? Solliciteer dan voor zondag 24 januari 2021.

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via link. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 27 januari 2021. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer