Beleidsadviseur Vrijetijdseconomie

Drenthe geeft je de ruimte!

Werken bij de provincie Drenthe betekent met passie werken aan vraagstukken die iets betekenen voor Drenthe en de Drenten. En jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied – aan bijdragen!  

Voor het team Cultuur, Maatschappij en Vrijetijdseconomie zijn wij op zoek naar een Beleidsadviseur Vrijetijdseconomie (0,9 fte).

Waarom wil jij werken bij de provincie Drenthe 

Samen werken we vol ambitie aan de thema’s uit het collegeakkoord ‘Mooi voor elkaar! 2019-2023’, te weten klimaat & energie, economie, wonen & leefbaarheid, mobiliteit & bereikbaarheid en vitaal platteland. Dit doen we vanuit ons provinciehuis en op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.   

Quote van een collega  

“De inhoudelijk, gedreven professionals in ons team zijn van strategie tot uitvoering betrokken.” 

Wat je doet als Beleidsadviseur Vrijetijdseconomie

Jij zet je in op het versterken van Drenthe als dé fiets- en wandelprovincie van Nederland, de vitalisering van onze vakantieparken en het bijzondere aanbod van evenementen en dag-attracties. Jij richt je daarbij met name op de beleidsonderdelen fietsen en wandelen. Je vertegenwoordigt de provincie in projecten en platforms en adviseert aan het college van Gedeputeerde Staten.
Met jouw brede visie op vrijetijdseconomie verbind je met andere provinciale opgaven en partijen zoals gemeenten en ondernemers in bijvoorbeeld de sport- en culturele sector. Je coördineert binnen het team CMV, beleidsonderdeel Vrijetijdseconomie, vanuit de inhoud de processen m.b.t. de stukkenstroom richting het portefeuillehouders-overleg en richting Gedeputeerde Staten. 

Wat neem je mee  

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
  • Kennis van en meerdere jaren werkervaring met ontwikkeling en uitvoering van beleid in de sector vrijetijdseconomie en marketing.
  • Je beschikt over een actief netwerk binnen vrijetijdseconomie.
  • Je bent energiek, initiatiefrijk en oplossingsgericht. Je denkt en handelt vanuit de markt en maakt daarbij gebruik van je vernieuwingskracht. Schrijven, presenteren en contact maken gaan je makkelijk af.
  • Werkervaring in of met een politiek bestuurlijke organisatie, op het eigen terrein, maar ook andere terreinen als economie en cultuur.
  • Gaat constructief om met belangentegenstellingen en stuurt op overbrugging van verschillen. 

Wat krijg je ervoor terug 

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners een groot netwerk op. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 83.831,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 12).
Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.  

Meer informatie? 

Contactpersoon vacature: Wilco van Egmond
Functie: teammanager Cultuur, Maatschappij en Vrijetijdseconomie
Telefoonnummer: 0592 36 55 55. 

Contactpersoon sollicitatieprocedure: Geertje Woldring
Functie: medewerker P&O 
Telefoonnummer: 0592 36 55 55.  

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk zondag 31 januari 2021

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzend via link. De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 15 februari 2021.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

       

Solliciteer