Juridisch medewerker

Drenthe geeft je de ruimte! 

Vol ambitie om de schoonheid van Drenthe te bewaren en haar nog mooier te maken, is het team Bestuur en Concernzaken op zoek naar een Juridisch medewerker (1,0 fte).  

Ben jij goed thuis in privacyvraagstukken en wil je slimme oplossingen helpen ontwikkelen op het gebied van privacy? Kent de Wob voor jou geen geheimen en ben je thuis in de Awb? Dan zijn we op zoek naar jou!  

Jouw functie

Je bent één van de concernjuristen binnen de provincie Drenthe. Je adviseert alle organisatie- onderdelen en bestuursorganen, gevraagd en ongevraagd, op het gebied van Privacy en de Wob. Je beantwoordt de meest uiteenlopende bestuurlijke en juridische vragen en werkt mee aan het opzetten van de juridische controlling. Je werkt hard en denkt vanuit mogelijkheden.  

Jouw profiel

· WO-opleiding Nederlands recht, bij voorkeur master Staats- en Bestuursrecht

· Gedegen kennis van Awb en nationale & Europese privacywetgeving waaronder AVG en Wob

· Relevante werkervaring op het gebied van de Wob, privacywetgeving en ICT-recht is een pré

· Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving

· Affiniteit met digitale toepassingen  

Jij bent

Resultaatgericht, betrouwbaar, bestuurlijk sensitief en communicatief vaardig. Je kunt vanuit verschillende invalshoeken naar een dossier kijken en daarbij een goed belangenafweging maken. Je kunt meerdere dossiers tegelijk behandelen en daarbij het overzicht bewaren. Je durft een afwijkende mening te hebben, maar bent ook een teamspeler. Dat bereik je door goede samenwerking met je mede concern juristen. Je beschikt over tact, overtuigingskracht en kunt zelfstandig werken. Mondeling en schriftelijk druk jij je helder uit.  

Jouw werkterrein

De juristen uit de beleidsteams en de concernjuristen vormen samen de juridische ruggengraat van de provincie. De concernjuristen maken deel uit van het team Bestuur en Concernzaken en houden zich bezig met complexe juridische vraagstukken op alle beleidsterreinen. Een deel van jouw werkzaamheden betreft het vormgeven en bewaken van het privacybeleid en daarover adviseren. Ook ben je betrokken bij het Wob proces. Voor het andere deel werk je mee aan de overige zeer uiteenlopende taken van de concernjuristen om je verder te ontwikkelen naar de volle breedte van taken van een concernjurist. Kortom een dynamisch werkterrein met een hoge mate van politiek-bestuurlijke gevoeligheid.  

Wij bieden

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken aan vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse samenleving. Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 73.554, -- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (norm 1 juli 2020; functienaam Regisseur / verbinder schaal 11).  

De vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.  

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Carola de Keijzer, teammanager Bestuur en Concernzaken via (0592) 36 55 55. Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Geertje Woldring, medewerker P&O, via (0592) 36 55 55.  

Solliciteren?

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van gedeputeerde staten van Drenthe en inzenden via link. Je brief dient voor dinsdag 3 november 2020 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 12 november 2020.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer