Senior beleidsmedewerker beheer en onderhoud

Drenthe geeft je de ruimte!                             

Vol ambitie om Drenthe optimaal bereikbaar te maken en te houden, zijn op zoek naar een senior beleidsmedewerker beheer en onderhoud (0,9 fte). Heb jij een sterke affiniteit met beleid rondom het beheer en onderhoud van de (provinciale) infrastructuur? Weet jij jouw visie hierop goed te verwoorden en je collega’s hierin mee te nemen? Dan zijn wij op zoek naar jou!  

Jouw functie

Het team Beheer Wegen en Vaarwegen (BWV) is verantwoordelijk voor het beheer van de provinciale infrastructuur. Als beleidsmedewerker beheer en onderhoud ben jij medeverantwoordelijk voor het omzetten van algemene provinciale uitgangspunten naar praktische aanwijzingen en gedragslijnen voor het beheer. Je ontwikkelt samen met andere collega’s het beleid op het gebied van het beheer en onderhoud van de infrastructuur en stelt zo nodig het beleid bij. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het schrijven van memo’s en stukken voor het college van Gedeputeerde Staten. Verder ben je als beheerder betrokken bij allerlei vraagstukken en projecten over onze provinciale wegen en vaarwegen. Je verwoordt daarbij de visie van de beheerder helder en komt samen met interne en externe partners tot een goede afgewogen keuze. Je werkt nauw samen met het cluster assetmanagement binnen het team BWV en andere teams binnen onze provinciale organisatie. 

Jouw profiel

  • Je bent een gedreven persoon die een visie heeft op beheer en onderhoud van de infrastructuur en anderen hierin goed kan meenemen. Je hebt bij voorkeur je kennis opgedaan binnen een overheidsorganisatie.
  • Je bent een initiatiefrijke en oplossingsgerichte collega.
  • Je analyseert en evalueert onze werkzaamheden en stelt deze zonodig bij.
  • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau.
  • Je bent politiek-bestuurlijke sensitief en hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
  • Je werkt graag samen met anderen en bent omgevingsbewust. 

Jij bent

Sociaalvaardig, flexibel, zelfstandig en kunt problemen snel en juist doorgronden. Je signaleert problemen, creëert kansen en je bent communicatief ingesteld. 

Jouw werkterrein

Team BWV is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de provinciale infrastructuur. Deze omvat circa 518 km weg, 177 km vaarweg, 270 km fietspad en een klein stukje spoor. Het werk binnen BWV is afwisselend en dynamisch. Het team bestaat uit 25 enthousiaste collega’s, verdeeld in verschillende vakgebieden in de binnendienst. 

Wij bieden

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken aan vraagstukken die veel betekenen voor de Drentse samenleving. Je werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast de goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget (IKB) maximaal  € 73.554,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek. (norm 1 juli 2020; functienaam regisseur / verbinder schaal 11).

De vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Meer informatie?

Wil je meer weten over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Mariska Joustra, teammanager Beheer Wegen en Vaarwegen, via (0592) 36 55 55. Heb je vragen over de  procedure, dan kun je contact opnemen met Geertje Woldring, medewerker P&O, via  (0592) 36 55 55. 

Solliciteren?

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van gedeputeerde staten van Drenthe en inzenden via link. Je brief dient uiterlijk maandag 5 oktober 2020 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 23 oktober 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld..

Solliciteer