Projectbegeleider Waterstof Groen Gas

Drenthe geeft je de ruimte!                                          

Vol ambitie om de schoonheid van Drenthe te bewaren en haar nog mooier te maken, is het team Ruimte, Energie en Wonen tijdelijk voor één jaar op zoek naar een Projectbegeleider Waterstof Groen Gas (0,8 – 1,0 fte). 

Jouw functie

Als projectbegeleider ben je betrokken bij het ondersteunen, faciliteren en aanjagen van innovatieve oplossingen voor hernieuwbare energieprojecten in Drenthe. Je focus is gericht op projecten om onze energievoorziening te verduurzamen met daarbij speciale aandacht voor groen gas, waterstof en warmte. Je schakelt tussen initiatiefnemers, kennispartijen en bedrijfsleven om tot realisatie te komen. Waar mogelijk breng je verschillende initiatieven bij elkaar, zodat deze elkaar versterken. Daarbij denk je net een stap verder dan anderen en ben je creatief in het vinden oplossingen. Je zorgt ervoor dat concrete projecten in de provincie op een goede manier tot stand komen én dat de provincie de doelstellingen voor hernieuwbare energie behaalt, zoals beschreven in onze Omgevingsvisie.   

Jouw profiel

  • HBO+ of academisch werk- en denkniveau;
  • Brede kennis van de verschillende aspecten van de energietransitie en aantoonbare ervaring met projectontwikkeling en advisering;
  • Je kan goed schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau;
  • Affiniteit met de belangrijkste opgaven rond de energietransitie waarbij je in staat bent om technische inhoud te koppelen aan economische kansen;
  • Pro-actieve en flexibele instelling;
  • Ervaring met projectfinanciering is een pré;
  • Je begeeft je gemakkelijk in externe netwerken met verschillende stakeholders, zowel in regionaal, landelijk als Europees verband.                                                     

Jij bent

Een leuke collega met een sterke persoonlijkheid die goed kan samenwerken met andere disciplines en gemakkelijk contacten legt, zowel intern als buiten onze organisatie. Je hebt een pro-actieve en energieke houding waardoor je gemakkelijk nieuwe projecten en initiatieven op het spoor komt en deze verder kunt brengen. Je weet projecten van verschillende kanten te belichten en komt tot gedegen, integrale advisering richting collega’s en bestuur. Je werkt graag op het snijvlak van publieke organisaties en ondernemingen en kent de belangen van beide types organisaties.

Je weet collega’s en bestuur te inspireren en te overtuigen van jouw standpunten. Vanuit jouw deskundigheid benut je jouw netwerk voor het verkrijgen van relevante informatie, steun en medewerking bij projecten of bij het oplossen van knelpunten. Je bent inhoudelijk goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de energietransitie en weet deze naar Drents niveau te vertalen. Je bent nieuwsgierig, een netwerker en teamspeler en onderhoudt contacten binnen en buiten de provincie met kennisinstellingen, bedrijven en andere stakeholders in Drenthe, (Noord-) Nederland en elders in Europa. Je acteert flexibel tussen contacten op de werkvloer en contacten met beslissers bij de partners in projecten. 

Jouw werkterrein
De transitie naar een duurzame energievoorziening levert belangrijke technologische, economische en maatschappelijke uitdagingen. Hoe komen we in de energietransitie tot duurzame warmtebronnen en op welke manier zetten we groen gas en waterstof in? Tegelijk is er veel werkgelegenheid gemoeid met de energietransitie en moeten innovaties ook in het Drentse bedrijfsleven worden opgepakt om economisch te kunnen profiteren van de energietransitie.

De provincie Drenthe werkt opgavegericht. De opgave energie is onderverdeeld in verschillende deelopgaven. Jij werkt voornamelijk in de deelopgave Waterstof en Groen Gas, een klein team van enthousiaste collega’s met daaromheen een bredere schil van betrokken collega’s uit andere teams. 

Wij bieden

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken aan vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse samenleving. Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast de uitstekende arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 73.554, -- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (norm 1 juli 2020; functienaam regisseur / verbinder schaal 11). 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Jeroen de Boer, teammanager Ruimte, Energie en Wonen via (0592) 36 55 55. Heb je vragen over de procedure, dan kun je contact opnemen met Geertje Woldring, medewerker P&O via (0592) 36 55 55. 

Solliciteren?

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van gedeputeerde staten van Drenthe en inzenden via link. Je brief dient uiterlijk woensdag 12 augustus 2020 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 27 augustus 2020. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer