Energieadviseur Europa

Drenthe geeft je de ruimte!                                          

Vol ambitie om de schoonheid van Drenthe te bewaren en haar nog mooier te maken, is het team Ruimte, Energie en Wonen op zoek naar een Energieadviseur Europa (0,8 – 1,0 fte).

Jouw functie

Als energieadviseur Europa voor het Drents bestuur ben je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de energietransitie. Je weet thema’s als de Europese Green deal, Clean Energy for all Europeans, RED II, Gas Directive, de waterstofeconomie en circulaire economie van Europa naar Drenthe en van Drenthe naar Europa te vertalen. Je bent nieuwsgierig, een netwerker en een teamspeler en vormt voor het bestuur effectieve coalities met initiatiefnemers, kennispartijen, medeoverheden en bedrijfsleven. Daarmee lever je een bijdrage aan de Drentse energiedoelstellingen en vergroot je de zichtbaarheid van Drenthe in Europees verband. 

Jouw profiel

  • Je hebt een wo-master, bij voorkeur met een internationale component en een link met duurzaamheid en energie;
  • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring bij een overheidsorganisatie;
  • Je hebt ervaring met werkzaamheden die een grote politiek-bestuurlijke component bevatten en op het terrein van bestuursadvisering, liefst ook op internationaal gebied;
  • Je bent op de hoogte van relevante Europese ontwikkelingen t.a.v. de energietransitie;
  • Je hebt een pro-actieve en flexibele instelling;
  • Je spreekt je talen (minimaal Engels en Duits);
  • Je begeeft je gemakkelijk in externe netwerken met verschillende stakeholders, zowel in regionaal, landelijk als Europees verband;
  • Je hebt bij voorkeur goede kennis van de organisatie en werkwijze van de provincie en de Europese instellingen. Je weet de weg in Brussel. 

Jij bent

Een leuke collega met een sterke persoonlijkheid die goed kan samenwerken met andere disciplines en gemakkelijk contacten legt, zowel binnen als buiten onze organisatie. Je hebt een pro-actieve en energieke houding waardoor je gemakkelijk nieuwe projecten en initiatieven op het spoor komt en deze verder kunt brengen. Je kunt algemene Europese trends en ontwikkelingen vertalen naar Drenthe. Daarbij focus je op alles wat nodig is om (inter-)nationale coalities te vormen om kansen voor Drentse projecten en beleid te vergroten. Je weet projecten van verschillende kanten te belichten en komt tot gedegen, integrale advisering richting collega’s en bestuur. 

Je weet collega’s en bestuur te inspireren en te overtuigen van jouw standpunten. Vanuit jouw deskundigheid benut je jouw netwerk voor het verkrijgen van relevante informatie, steun en medewerking bij projecten of bij het oplossen van knelpunten. 

Jouw werkterrein

De transitie naar een duurzame energievoorziening levert belangrijke technologische, economische en maatschappelijke uitdagingen. Met de Europese Green Deal en de stevige rol die regio’s hebben in de uitvoering van het Europese beleid biedt dit volop kansen voor Drenthe.

Het Drentse bestuur is onder meer actief in het Europees Comité van de Regio’s en in diverse Europese netwerken. Op de genoemde thema's ben jij de linking pin tussen Drenthe en Europa en ondersteunt onze activiteiten in Brussel en IPO-verband. Daarbij ligt jouw focus op de inhoudelijke ondersteuning en werk je voor het public affairs deel nauw samen met de public affairs adviseurs en het IPO. 

Wij bieden

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken aan vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse samenleving. Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast de uitstekende arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 73.554, -- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (norm 1 juli 2020; functienaam regisseur / verbinder schaal 11). 

De vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Jeroen de Boer, teammanager Ruimte, Energie en Wonen via (0592) 36 55 55. Heb je vragen over de procedure, dan kun je contact opnemen met Geertje Woldring, medewerker P&O via (0592) 36 55 55. 

Solliciteren?

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van gedeputeerde staten van Drenthe en inzenden via link. Je brief dient uiterlijk woensdag 12 augustus 2020 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 28 augustus 2020. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Solliciteer