Bestuurssecretaresse

Drenthe geeft je de ruimte!

Voor ons bestuurssecretariaat zijn wij op zoek naar een enthousiaste, representatieve en toegankelijke Bestuurssecretaresse (0,8 fte).

Ben jij zelfstandig, proactief en een organisatietalent? Weet jij als belangrijke schakel goed je weg te vinden in de politiek-bestuurlijke dynamiek? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Jouw functie

  • Je voert met grote zelfstandigheid het secretariaat van een lid van het college van Gedeputeerde Staten.
  • Je houdt overzicht op de werkzaamheden en weet daarin de juiste prioriteiten te stellen. Aan jou is het volledig toevertrouwd om de complexe agenda zelfstandig te beheren en bewaken, in- en externe overleggen te organiseren en afspraken vast te leggen en te bewaken.
  • Je bent zelfstandig en handelt op eigen initiatief binnenkomende correspondentie af en bespreekt deze met de bestuurder en/of het team.
  • Je draagt bij aan het organiseren van dienstreizen, ontvangsten en excursies. Ook ontvang en begeleid je op een representatieve wijze bezoekers en delegaties.
  • Je bent een belangrijke eerste schakel en je vervult een afschermfunctie. Je blijft op de hoogte van wat er speelt binnen het werkveld van de bestuurder en communiceert  hier snel en helder over.

Jouw profiel
We zoeken een professional met:

  • HBO werk- en denkniveau en politieke sensitiviteit.
  • Een secretariële opleiding.
  • Minimaal drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie en ervaring met complex agendabeheer.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands, Duits en Engels.
  • Inzicht in de politieke, bestuurlijke, organisatorische en functionele verhoudingen binnen de provincie, de aard van de onderlinge relaties en de onderlinge omgangsvormen. 

Jij bent

Een teamplayer die nauwkeurig en stressbestendig kan werken in een dynamische omgeving. Je beschikt over veel inlevingsvermogen en hebt een proactieve en enthousiaste werkhouding. Je bent collegiaal, klantgericht en flexibel.

Jouw werkterrein

Als bestuurssecretaresse word je functioneel aangestuurd door je bestuurder en is er sprake van een nauwe samenwerking met het bestuur, de bestuursadviseurs, collega bestuurssecretaresses en de organisatie. Je zit daarmee middenin de politiek-bestuurlijke dynamiek, wat het werk ontzettend boeiend maakt. Binnen het team van bestuurssecretaresses is een uniforme werkwijze. Je vervangt structureel een dag per week, bij afwezigheid en bij vakantie, een collega-bestuurssecretaresse.

Wij bieden

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken aan vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse samenleving. Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast goede arbeidsvoorwaarden, bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget (IKB) van maximaal € 50.204, -- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (salarisschaal 8, norm 1 januari 2020; functienaam AS-0800; directie/bestuurssecretaresse).  

Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Hein Hardholt, teammanager a.i. van het team Bestuursservice en Gebouwen via (0592) 36 55 55. Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Geertje Woldring, medewerker P&O, via (0592) 36 55 55. 

Solliciteren?

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van gedeputeerde staten van Drenthe en inzenden via link. Je brief dient voor dinsdag 25 februari 2020 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 4 maart 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer