Senior medewerker Klant Contact Centrum

Drenthe geeft je de ruimte!             

Vol ambitie om onze dienstverlening te verbeteren, beter bereikbaar te zijn voor onze klanten en snel en gericht antwoord te kunnen geven op vragen, zijn wij op zoek naar een Senior medewerker Klant Contact Centrum (1,0 fte).  

Ben jij omgevingsbewust en dienstverlenend? Heb jij meerdere jaren ervaring binnen de dienstverlening en het Klant Contact Centrum (KCC)? En ben jij in staat om kritisch naar onze dienstverlening te kijken en deze samen met de klantadviseurs naar een hoger niveau te tillen? Dan zijn we op zoek naar jou!  

Jouw functie

 • Je maakt samen met de klantadviseurs de dienstverlening van de provincie mogelijk. Als meewerkend voorman/vrouw ben jij degene die de grote lijnen bewaakt en overtuigend voorop loopt als het gaat om de verbetering van onze dienstverlening
 • Je bent ambassadeur van het KCC. Je onderhoudt contacten met de organisatie en stemt inhoudelijke afspraken af met beleidsmedewerkers en stakeholders en legt deze vast.
 • Door je omgevingsbewustzijn ben je in staat om signalen uit de omgeving, on- en offline, op te pakken, te analyseren en deze adequaat om te zetten naar eventuele acties, adviezen, aanbevelingen en verbetervoorstellen
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het rooster en voor het volledig en actueel houden van het kennissysteem
 • Je bent gewend te werken met een social mediatool en hebt hier affiniteit mee 

Jouw profiel

 • Je bent een MBO-plusser met HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt ervaring met dienstverlening en KCC, bij voorkeur bij een (semi)overheid
 • Je bent slagvaardig en hebt natuurlijk overwicht
 • Je bent vernieuwend en brengt ontwikkelingen op gang
 • Je hebt kennis van en affiniteit met on- en offline media en met het werken met een social mediatool
 • Je communiceert duidelijk en schrijft heldere verbetervoorstellen
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke- en organisatorische verhoudingen 

Jij bent

Iemand die snel kan schakelen tussen verschillende vragen en onderwerpen, communicatie-stijlen en systemen. Je bent ontwikkelgericht, besluitvaardig en hebt een hands-on-mentaliteit. Je bent in staat om de klantadviseurs van het KCC te stimuleren en mee te nemen in het aanscherpen van hun gespreksvaardigheden en de prestaties van het KCC naar een hoger niveau te tillen. Je werkt graag in teamverband. Je neemt initiatief om ontwikkelingen op gang te brengen en pakt dit samen met de klantadviseurs op. Je voelt je thuis in een dynamische en uitdagende omgeving. 

Jouw werkterrein

Het KCC is onderdeel van het team Communicatie. De provincie Drenthe is continu bezig met het verbeteren van haar dienstverlening. Eén van de prioriteiten is het doorontwikkelen van het KCC. Hieraan lever jij als senior pro-actief jouw bijdrage. 

Wij bieden

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken aan vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse samenleving. Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast de goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget (IKB) van maximaal € 56.810, -- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (salarisschaal 9; norm 1 januari 2020; functienaam BE-0900 medewerker beleidsondersteuning). Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.  

Meer informatie?

Wil je meer weten over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Liesbeth Brouwer, manager van het team Communicatie, via (0592) 36 55 55. Heb je vragen over procedure, dan kun je contact opnemen met Geertje Woldring, medewerker P&O, via (0592) 36 55 55. 

Solliciteren?

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van gedeputeerde staten van Drenthe en inzenden via link. Je brief dient voor donderdag 23 januari 2020 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 29 januari 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer