Strategisch beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling

Drenthe geeft je de ruimte!

Een uitnodigende, toegankelijke Drentse samenleving waar de basisvoorzieningen op orde zijn. Waar inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en overheden samen invulling geven aan de mooie Drentse leefomgeving. Is het werken aan complexe vraagstukken binnen dit kader voor jou de ultieme uitdaging? Ben jij creatief in het vinden van oplossingen? Ben je een conceptueel denker en verbinder? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken een Strategisch beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling (1,0 fte)
 

Jouw functie

Je hebt een brede visie op de gevolgen van maatschappelijke veranderingen voor de fysieke leefomgeving en weet deze te vertalen naar beleidsopties. Je verbindt belangen en doelen van maatschappelijke partners aan de provinciale opgaven en levert strategische adviezen op complexe ruimtelijke vraagstukken, waaronder de NOVI-agenda Noord-Nederland, de ruimtelijke aspecten van de Regionale Energiestrategie (RES) en de doorontwikkeling van ons Omgevingsbeleid. Je treedt namens de provincie op in platforms en externe projecten. Jij behartigt daarbij de provinciale belangen en financiële afspraken, onderhandelt namens de provincie met stakeholders en ziet erop toe dat provinciale doelen worden behaald. 

Jouw profiel                                                       

  • Academisch werk- en denkniveau met de nodige ervaring op het gebied van planologie en stedenbouw
  • Analytisch en sterk probleemoplossend vermogen
  • Kennis van en ruime ervaring met gebiedsgerichte opgaven en inzicht in de daarbij horende businesscases
  • Aantoonbare ervaring en kwaliteit in de aansturing van complexe projecten en processen
  • Netwerkvaardig en ervaring met lobby en belangenbehartiging 

Jij bent

Een daadkrachtige en inspirerende begeleider van (nieuwe) ontwikkelingen en planprocessen. Jij spreekt de taal van management én werkvloer en kunt strategische keuzes verbinden met concrete projecten. Je hebt een goed ontwikkelde intuïtie en uitstekende sociale vaardigheden. Je hebt oprechte interesse in belangen van anderen en weet deze bij elkaar te brengen. Je hebt een flinke dosis politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Je kunt snel schakelen en het werken aan complexe vraagstukken is voor jou de ultieme uitdaging. Je bent leergierig en in staat om snel nieuwe kennis eigen te maken en toe te passen en draagt pro-actief bij aan de ruimtelijke opgaves. 

Jouw werkterrein

Het team Ruimtelijke Ontwikkeling is een dynamisch, veelzijdig team met relatief veel jonge medewerkers met een breed netwerk. Het team houdt zich bezig met de inrichting van de leefomgeving en de leefbaarheid van de Drentse ruimte. We spelen in op actuele en maatschappelijke vraagstukken en werken integraal aan opgaven met zowel collega’s als met partners buiten de organisatie. De doorvertaling van demografische ontwikkelingen, energietransitie en de economische ambities van ons college van gedeputeerde staten staan in onze opgaven centraal. Wij denken daarbij in kansen en in meerwaarde, zoeken naar combinatiemogelijkheden met de omgevingsvisie als vertrekpunt.

Onze teamgenoten hebben een diverse inhoudelijke achtergrond en zijn van vele markten thuis. We hebben aandacht voor elkaar en hebben gevoel voor humor. Dat maakt dat we collegiaal en gepassioneerd aan de ruimtelijke kwaliteit van Drenthe kunnen werken. 

Wij bieden

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken aan vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse samenleving. Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast de goede arbeidsvoorwaarden bieden wij afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget (IKB) van maximaal € 81.374,--  bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (salarisschaal 12; norm 1 juli 2019; functienaam BE-1200; medewerker beleidscoördinatie). Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een dienstverband voor een jaar die bij gebleken geschiktheid en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een vast dienstverband.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Johanna Tolsma, manager van het team Ruimtelijke Ontwikkeling via (0592) 36 55 55. Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Geertje Woldring, medewerker P&O, via (0592) 36 55 55. 

Solliciteren?

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van gedeputeerde staten van Drenthe en inzenden via link. Je brief dient uiterlijk zondag 5 januari 2020 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 14 januari 2020.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer