Senior adviseurkabinetszaken

Drenthe geeft je de ruimte!  

Vol ambitie om de belangen van Drenthe meer en beter op de kaart te zetten, zijn wij voor het kabinet van de commissaris van de Koning op zoek naar een senior adviseur kabinetszaken (0,8 fte).

Ben jij een echte strategisch netwerker? Volg jij alle relevante gebeurtenissen in Drenthe op de voet? Gaat jouw hart sneller kloppen van het in dienst staan van het openbaar bestuur? Heb jij gevoel voor protocol? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw functie

 • Je ondersteunt de kabinetschef in de voorbereiding van de kabinetszaken
 • Je voert werkzaamheden uit voor de commissaris van de Koning op haar brede werkterrein
 • Je bereidt inhoudelijk de overleggen voor zoals de kring van commissarissen
 • Je begeleidt samen met de kabinetschef de benoemings- en herbenoemingsprocedures van burgemeesters, je stelt inlichtingen op over burgemeesterskandidaten en bereidt de gesprekken van de commissaris met burgemeesters voor
 • Je denkt mee over de ontwikkelingen in het ambt van burgemeester en over vraagstukken en de rol van de commissaris op het terrein van openbare orde en veiligheid
 • Je (mede) organiseert bezoeken van hoogwaardigheidsbekleders (w.o. Koninklijk Huis) en je (mede) verzorgt protocollaire zaken.
 • Je onderhoudt relevante netwerken ter ondersteuning van de kabinetschef.
 • Je werkt samen met de andere kabinetsmedewerkers van de commissaris
 • Indien nodig vervang je de kabinetschef

Jouw profiel

 • Academisch werk- en denkniveau bij voorkeur op het gebied van staats- en bestuursrecht
 • Ruime ervaring met advisering in een politiek-bestuurlijke organisatie
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
 • Uitstekende politieke en bestuurlijke sensitiviteit
 • Representatief en gevoel voor procedures/protocol
 • Bereid en in staat om op onregelmatige tijden te werken en piketdienst mee te draaien

Jij bent

Besluitvaardig, flexibel en stressbestendig. Je kunt snel schakelen. Je hebt een hands-on mentaliteit.
Je hebt een goed inzicht in de politiek en bestuurlijke verhoudingen binnen de gemeenten en regio's in de provincie Drenthe en in Den Haag. Je volgt relevante gebeurtenissen, zodat je op de hoogte bent van de context waarbinnen de taken op het brede bestuurlijke terrein van de commissaris moeten worden uitgevoerd. Je adviseert zowel zelfstandig als in afstemming met je collega's. Je bent nauwkeurig en gaat op een integere wijze om met zeer vertrouwelijke informatie en werkzaamheden.

Jouw werkterrein

De werkzaamheden zijn ondergebracht bij het onderdeel kabinet van het team Bestuur en Concernzaken (BC). De senior adviseur kabinetszaken wordt hiërarchisch aangestuurd door de teammanager BC en functioneel aangestuurd door de kabinetschef.

Wij bieden

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken aan vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse samenleving. Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast de goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget maximaal € 81.374,-- per jaar bij een 36-urige werkweek (salarisschaal 12; norm 1 juli 2019; functienaam BE-1200 medewerker beleidscoördinatie). Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een dienstverband voor een jaar die bij gebleken geschiktheid en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een vast dienstverband.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen Jannes Bos, kabinetschef, of Carola de Keijzer, teammanager BC, via (0592) 36 55 55. Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Geertje Woldring, medewerker P&O, via (0592) 36 55 55.

Solliciteren?

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van gedeputeerde staten van Drenthe en inzenden via link. Je dient uiterlijk maandag 16 december 2019 in ons bezit te zijn. De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdagmorgen 20 december 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Solliciteer