Projectcommunicatieadviseur met energie

Drenthe geeft je de ruimte!                                    

Vol met ambities om de schoonheid van Drenthe te bewaren en haar zelfs nóg mooier te maken zijn wij voor een periode van twee jaar op zoek naar een Projectcommunicatieadviseur met energie (0,8 / 1,0 fte). 

Hou je van strategisch meedenken, maar ben je ook een doener, die de omgeving weet te betrekken en in te schakelen voor een energieneutraal Drenthe? Ben je een proactieve expert die zowel sparringpartner voor projectleiders is, maar ook de uitvoering van communicatieactiviteiten verzorgt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw functie

Als projectcommunicatieadviseur ondersteun je de projecten in het Programma Energie, waar ingezet wordt op energiebesparing, hernieuwbare productie van energie en het stimuleren van energie-innovaties in Drenthe. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de communicatielijn, die je samen met projectleiders en communicatiecollega’s uitzet.

Daarnaast word je als communicatieadviseur gekoppeld aan de Regionale Energiestrategie Drenthe. Een samenwerking tussen de Drentse gemeenten, waterschappen en de provincie om de Drentse bijdrage voor het Klimaatakkoord samen vorm te geven. Je vervult in dit proces de rol van ‘spin in het web’ en bent aanjager van de werkgroep communicatie, waar de andere overheden ook in vertegenwoordigd zijn. Hier word je uitgedaagd strategisch te denken, maar tegelijk ook uitvoering te geven aan de communicatielijn. Binnen de functie is er alle ruimte om met nieuwe ideeën te komen. De mogelijkheid bestaat dat je ook voor andere communicatieprojecten binnen de provincie Drenthe ingezet wordt wanneer klussen vroegtijdig zijn afgerond.

Jouw profiel

  • Een communicatieopleiding op HBO-niveau.
  • Minimaal twee jaar ervaring.
  • Een hands-on mentaliteit.
  • Affiniteit en ervaring met nieuwe media.
  • Gevoel voor bestuurlijke en organisatorische verhoudingen.

Jouw werkterrein

Team Communicatie bestaat uit 35 professionals die samen werken aan alle facetten van het communicatievak: van communicatieadvies en -uitvoering, bestuursadvies en lobby tot monitoren en ontwikkelen van online media, evenementen, vormgeving van communicatieproducten en klantcontact. Wij stimuleren de organisatie om op interactieve wijze beleid te maken, omgevingsbewust te werken en een herkenbaar Drenthe-profiel uit te dragen. Communicatie is een team dat met plezier gaat voor het beste resultaat en waar je je snel thuis zult voelen.

Wij bieden

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken aan vraagstukken die iets betekenen voor de Drentse samenleving. Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling.
Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 55.696,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (salarisschaal 9; norm 1 juli 2019; functienaam: SA-0900 projectcommunicatieadviseur). De aanstelling is eerst voor één jaar, bij goed functioneren wordt dit met een jaar verlengd.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Liesbeth Brouwer, teammanager van het team Communicatie via (0592) 36 55 55. Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Geertje Woldring, medewerker P&O, via (0592) 36 55 55.

Solliciteren?

Solliciteren kan tot en met vrijdag 16 augustus 2019 via link. De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 22 augustus (middag) 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Solliciteer