Teammanager Mens en Ontwikkeling 36 uur per week (1,0 fte); locaties Assen en Groningen

Loop jij warm voor het enthousiasmeren en faciliteren van medewerkers die met hart en ziel werken aan het mooie landschap van Groningen en Drenthe? Houd je ervan om in een dynamische omgeving te werken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wie zijn wij?

Als je in het landelijk gebied van Drenthe en Groningen loopt, fietst, vaart of rijdt, kom je Prolander al snel tegen. Onze belangrijkste taak is de realisatie van het Natuurnetwerk Nederland. Dit netwerk versterkt en verbindt belangrijke natuurgebieden met elkaar. Samen met onze gebiedspartners zoeken we naar oplossingen die bijdragen aan sterke natuur en perspectief voor de landbouw. Daarbij hebben we ook oog voor waterberging en recreatie. Zo werken we aan een groot maatschappelijk vraagstuk: hoe zorgen we voor een duurzame toekomst van het landelijk gebied?

Om deze toekomst mogelijk te maken, moet er achter de schermen heel wat gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan verwerven van gronden, advies over subsidies, ruimtelijk ontwerp, gezamenlijk opstellen van inrichtingsplannen en de daadwerkelijke inrichting van een gebied. Bij Prolander zorg je er samen met ruim 150 collega’s voor dat het gebeurt. Van ontwerp tot realisatie.

 Vanwege het vertrek van een van onze collega's zijn wij op zoek naar een teammanager mens en ontwikkeling.

 

Jouw rol als Teammanager Mens en Ontwikkeling:

Prolander werkt in een matrixorganisatie. Als teammanager ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en ontwikkeling van medewerkers die georganiseerd zijn in vakgroepen. De programmamanager en de manager bedrijfsvoering gaan over de functionele- en inhoudelijke aansturing.

 Prolander werkt volgens de uitgangspunten van zelforganisatie: ‘ruimte en vertrouwen geven aan deskundige professionals’. Jij krijgt een belangrijke rol om deze uitgangspunten tastbaar te maken, draagvlak te creëren voor onze visie en ontwikkelvoorstellen en deze te implementeren.

 We vinden je persoonlijkheid minstens zo belangrijk als ervaring en kennis van het vakgebied. Als mens ben je gedreven, toegankelijk, nieuwsgierig en sta je autonoom in het leven. Je hebt oog voor het welzijn en welbevinden van mensen. Je bent een echte verbinder die op een positieve en kritische wijze feedback kan geven en ontvangen. Je staat stevig in je schoenen, beschikt over een zakelijke instelling en komt afspraken na. Je gaat lastige beslissingen niet uit de weg en bent in staat om jezelf continu te verbeteren. Je bent zichtbaar, weet wat er speelt en kunt de voorwaarden scheppen om mensen te laten excelleren en geeft hun vertrouwen. De werving betreft aansturing van vakgroepen als o.a. projectleiding, technisch management, omgevingsmanagement en specialisten.

Met wie ga je samenwerken:

Je werkt, naast de gebruikelijke HR ondersteuning, in een team van 4 collega teammanagers en een assistent teammanager. Je bent verantwoordelijk voor de strategische invulling van de portefeuille mens & ontwikkeling in verbinding met de opgave van het programmamanagement en bedrijfsvoering.  Je bent verantwoordelijk voor 1 of meerdere vakgroepen waar leren, ontwikkelen en kennisdeling bij elkaar komen. Ten slotte denk je mee over de ontwikkelingen binnen de organisatie waarbij je buiten bestaande kaders weet te kijken en waarbij je denkt in mogelijkheden.

Jouw profiel

 • Je bent een natuurlijke schakel tussen mensen, teams en de organisatie. Je weet te inspireren en enthousiasmeren;
 • Je hebt een visie op het (door)ontwikkelen van mens en organisatie;
 • Je bent in staat goede ideeën en beleid ook daadwerkelijk te implementeren;
 • Je hebt oog en aandacht voor de mens, voelt wat iemand nodig heeft om succesvol te zijn en ziet de ontwikkelpotentie van de mensen;
 • Je durft dingen bespreekbaar te maken en beslissingen te nemen;
 • Je faciliteert, ondersteunt en stimuleert;
 • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke rol.

Wanneer ben je succesvol in de functie?

Je bent succesvol in deze functie wanneer je zichtbaar bent en werkt vanuit onze visie op vertrouwen en persoonlijk leiderschap. Je weet de juiste balans te vinden tussen persoonlijke aandacht voor jouw medewerkers, de bemensing en ontwikkeling van jouw vakgroepen en het belang van de organisatie als geheel.

Wat bieden we jou?

 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op vast dienstverband.
 • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal € 6.854,94 (functieschaal 13)  bedraagt bij een fulltime dienstverband.
 • Individueel keuze budget van ongeveer 23% van je bruto maandsalaris.
 • Persoonlijke ontwikkelingsbudget van €5.000,- per vijf jaar.
 • Elk seizoen een Prolanderdag!

Je wordt aangesteld bij de Gemeenschappelijk Regeling Prolander. Prolander hanteert dezelfde arbeidsvoorwaarden als de provincie Drenthe.

 

Vragen of opmerkingen?

Voor inhoudelijke vragen of voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Petra Smid, Teammanager Mens en Ontwikkeling via 06-215 727 06.

 

Enthousiast?

Jouw sollicitatiebrief met cv ontvangen wij graag voor dinsdag 20 februari 2024 op solliciteerbij@prolander.nl. De 1ste sollicitatiegesprekken staan gepland voor maandag  26 februari. De 2de gesprekken staan gepland voor vrijdag 1 maart.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.