Subsidie adviseurs

          Subsidie adviseurs!

2-3 medewerkers (1.8 fte)

Hybride werken / Provinciehuis Groningen / Provinciehuis Assen

Heb jij nog nooit een inventarisatie van subsidiemogelijkheden gedaan, een subsidie aangevraagd of ervoor gezorgd dat de subsidie goed werd verantwoord, maar ben je wel nieuwsgierig en wil je er alles van weten? Schrijf!  Heb je wel meer of veel ervaring in het brede palet van subsidies? Weet je goed hoe (Europese) subsidie moet verzilveren en heb je een proactieve houding en wil jij impact maken in de provincies Drenthe en Groningen? Schrijf!

Wij bouwen, bouw je mee? Prolander vertaalt provinciaal beleid naar concrete plannen en zorgt ervoor dat die plannen worden uitgevoerd. In elk project zoeken we naar praktische oplossingen die passen bij de bestuurlijke wensen, de ruimtelijke ambities en de eigenschappen van het gebied. Wij zijn de ontwerpers en procesregisseurs met gedegen gebiedskennis. In onze projecten versterken we de natuur, de waterhuishouding, de recreatiemogelijkheden en de landbouw. Om dat te kunnen doen is geld nodig én grond. Dat regelen we ook. Daarbij zoeken we altijd de dialoog en samenwerking met bewoners, overheden en belanghebbenden.

Het regelen van financiering is een vak apart. Daarom willen we binnen Prolander een eigen subsidieafdeling opzetten. Een afdeling waar mensen werken die alles begrijpen van subsidies. Of het nu gaat over verkennen van mogelijkheden, het aanvragen van subsidies of, in samenwerking met planning & control, verantwoorden van de aangevraagde subsidies. Deze drie werkzaamheden vormen de basis van je werk.. Het zelfstandig schrijven van aanvragen maakt dus ook onderdeel uit van je werk. Hoe je dit doet, dat valt of staat met de kennis, vaardigheden en ervaring die je in huis hebt. Wij vinden niet alleen je werkervaring relevant, maar ook de vaardigheden die je uit andere ervaringen meeneemt. Hieronder een nadere uitwerking van de kennis en vaardigheden die wij graag terug zien, afhankelijk van je ervaring.

Wat vragen wij als je nog geen of weinig ervaring hebt met subsidies?

   -          Tenminste een MBO+ (niveau 4) en/of HBO afgeronde opleiding en/of werk- en denkniveau.

   -          Benoem in je motivatie waarom je graag deze functie zou willen doen. Dat mag in een brief, maar ook in een filmpje, artikel o.i.d.  

   -          Brede interesse en affiniteit met onderwerpen die in het landelijke gebied spelen.

   -          Je kan foutloos schrijven en je inhoudelijke onderwerpen makkelijk naar je hand.

   -          Je kunt goed/makkelijk met andere mensen samenwerken, nadenken en discussiëren.

   -          Je hebt een open houding en kan om gaan met kritiek.

   -          Een (groot) zelf organiserend vermogen (omdat het aanvragen van subsidies  kunnen wisselen), proactief, flexibel in je werk (wisselend over de dag)

   -          Analytisch(e) denken/ vaardigheden.


 

Wat vragen wij als je al ervaring hebt met subsidies?

-          Tenminste een HBO afgeronde opleiding en/of werk- en denkniveau.

-          We willen graag terug zien in je motivatie welke ervaring je al hebt met subsidies. Dat kan of mag in een CV. Maar dat mag of kan ook aan de hand van een artikel/ filmpje of iets anders. Uit             je onderbouwing moet in ieder geval duidelijk naar voren komen wat jouw rol was. Vermijd algemene teksten als ‘we hebben’, maar richt je echt op jezelf als ‘ik heb de leiding gepakt’.  

-          Je vindt het leuk om met collega’s samen te werken (eventueel ook als er sprake is van minder ervaring met subsidies en ze hier verder in op weg te helpen).

-          Je neemt een brede ervaring in het schrijven van aanvragen mee.

-          In staat om (nieuwe) regelingen je snel eigen te maken, zodat je deze kan vertalen naar subsidiekansen en kansrijke subsidieaanvragen.

-          Bekend met financiële en juridische aspecten van subsidies. Denk aan staatsteun, inkoop en aanbesteden, begrotingen opstellen, samenwerkingsverbanden begrijpen en gevoel hebben bij             de juridische aspecten van het subsidiedomein.

-          Kennis/ervaring in het beheersen van subsidies.

-          Kennis van relevante netwerken van subsidieverleners in de regio, rijk en Brussel is een pré.

Wat kunnen wij je bieden?
Hoe jouw werkdag eruit ziet en van waaruit je werkt, bepaal je grotendeels zelf. Hybride werken is mogelijk. Uiteraard wel afgestemd met je (directe) collega’s. We zien je in elk geval graag ten minste met enige regelmaat op kantoor (Provinciehuis Groningen of Provinciehuis Assen) voor optimale afstemming.  

 

Arbeidsvoorwaarden

Zoals de invulling van je werkdag hybride kan zijn, zo is het ook met je arbeidsovereenkomst. Die ligt ergens tussen de 18 en 36 uur per week. In basis is de overeenkomst voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Het kan ook zijn dat je liever een overeenkomst hebt van 3 jaar en dat het daarna vanuit rechtswege stopt. Laten we met elkaar daarover in gesprek gaan. Op alles wat we afspreken, moeten we wel voldoen aan de arbeidsvoorwaarden van de Provincie Drenthe.

 

Wat je sowieso krijgt is:

-          Een Individueel Keuze Budget van 22,37% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor het aanschaffen van een fiets of het opnemen van extra verlof.

-          Een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5.000,--.

-          Als je met het OV reist krijg je de beschikking over een OV kaart woon-werkverkeer 2e klas.

-          Interesse en gesolliciteerd? Dan doorlopen we de volgende stappen:

  1. Ben jij dé geschikte kandidaat, dan krijg je van ons bericht. We maken een afspraak voor een kennismaking. Dit vindt plaats op 13 september 2022
  2. Blijkt na de eerste kennismaking dat er een klik is, dan zien we je graag nog een keertje terug. In die volgende kennismaking sturen we je een aantal casussen toe, die we daarna gaan bespreken. Dit vindt plaats op 20 september 2022
  3. Mochten wij een match zien, dan nodigen we je uit voor het arbeidsvoorwaardengesprek.

Reageren kan t/m zondag 4 september 2022 naar solliciteerbij@prolander.nl

Is je interesse gewekt, maar heb je nog vragen? Voor de inhoud van de functie: bel of whatsapp Adriaan Hellemans, subsidieadviseur, 06-45108219. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Erwin Bartelds, assistent-teammanager Mens & Ontwikkeling: 06-52401155.