Medewerker grondzaken

____________________________________________________________________
Prolander werkt aan het landschap van Drenthe en Groningen

 

Werken bij Prolander betekent werken aan een aantrekkelijk, waardevol en toekomstbestendig landelijk gebied. Met ruimte voor natuur, water(berging), recreatie en landbouw. Onze belangrijkste taak is realisatie van het Natuurnetwerk Nederland (NNN) in de provincies Drenthe en Groningen. Doel van dit netwerk is om natuurgebieden te versterken en te verbinden met elkaar en met het omringende agrarisch gebied. Dit doen we in vele projecten en altijd samen met bewoners, gebiedspartners, overheden en andere belanghebbenden. Als uitvoeringsorganisatie van beide provincies zorgen we ervoor dat het gebeurt, van ontwerp tot realisatie.

Voor het team Gebiedsontwikkeling en Grond zoeken we een enthousiaste en vakbekwame 

Medewerker grondzaken 

(0,8 fte; standplaats Assen) 

 Ben jij iemand die verantwoordelijkheid neemt voor het eigen werkpakket en hierop pro actief terugkoppelt naar stakeholders? Ben jij de meedenkende en oplossingsgerichte medewerker met verstand van grondverwerving ten behoeve van projecten? Beschik jij over een flexibele werkhouding en ben je daarbij gericht op het bereiken van resultaat? Sta jij bekend als iemand die op een open en communicatieve manier samenwerkt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

De functie

Als medewerker grondzaken maakt je onderdeel uit van het team grond van Prolander die in samenspel met de provincie verantwoordelijk is voor de realisatie van de grondopgave. Als medewerker grondzaken coördineer je de verschillende stappen om het proces van de aan- en verkoop van gronden op te pakken en af te ronden. Je hebt het vermogen om planmatig te werken en daarbinnen duidelijke en haalbare afspraken te maken. Je draagt zorg voor het op een volledige, digitale en toegankelijke wijze vormen en bijhouden van werkdossiers of werkarchieven. Je voert zelfstandig je werkzaamheden uit onder aansturing van een van onze grondstrategen en grond coördinatoren.

 

Je werkt in een dynamische omgeving waarbij een pro actieve houding, het stellen van prioriteiten, structuur aanbrengen en het overzicht kunnen bewaren belangrijke capaciteiten zijn.

 

Wat ga je doen?

 • het voeren van gesprekken met grondbezitters over grondtransacties waarbij je de regie voert op het grondproces tot aan de afronding van de transactie;
 • het voeren van een gedegen registratie van grondtransacties en de bijbehorende bezitsregistratie;
 • uitvoer van administratieve handelingen, zoals het opstellen van aan- en verkoop transacties, inkopen, facturen afhandelen en verificatie in de bedrijfssystemen van Prolander;
 • zorgdragen voor een juiste en volledige dossiervorming en voortgangsbewaking;
 • vastleggen van verslagen van technische en inhoudelijke afspraken;
 • voorbereiden en opstellen van (concept) koop- /verkoopovereenkomsten;
 • het onderhouden van goede contacten met externe partijen.

Wat vragen we van jou?

 • een Hbo opleiding (bij voorkeur specialisatie rentmeesterij) en relevante werkervaring;
 • kennis en affiniteit met ontwikkelingen in de agrarische grondmarkt en het landelijk gebied;
 • kennis en ervaring met het opstellen van overeenkomsten, het doen van verslaglegging en het beheren van gegevens;
 • een open, verbindende en communicatieve manier van (samen)werken;
 • gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • je beweegt je makkelijk in de wereld van de grondeigenaren en ‘spreekt hun taal’.

Wat bieden we jou?

Werken bij Prolander betekent werken in een informele sfeer, met veel ruimte voor jouw expertise en creativiteit en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden een contract voor de duur van drie jaar. Wij bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van jouw ervaring, maximaal € 58.809,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 9). Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget. Je wordt aangesteld bij de Gemeenschappelijk Regeling Prolander. Prolander hanteert dezelfde arbeidsvoorwaarden als de provincie Drenthe. Je standplaats is Assen.

Ben jij pas afgestudeerd met specialisatie rentmeesterij of startend in het werkveld en biedt deze baan precies datgene waarop je je wilt gaan ontwikkelen? Ook jouw sollicitatie zien we graag tegemoet. Indien je nog niet volledig aan de functie-eisen voldoet, is mogelijk de aanloopschaal van toepassing.

Meer informatie?

Meer informatie: Neem dan contact op met Petra Smid, teammanager Mens & Ontwikkeling. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Kiki Slangen, HRM-adviseur. Zij zijn allen bereikbaar via telefoonnummer (0592) 36 55 55.

Geïnteresseerd?

Jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je sturen naar solliciteerbij@prolander.nl Jouw brief dient uiterlijk maandag 31 januari 2022 in ons bezit te zijn.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.