Medewerker Gebiedsontwikkeling (voorbereidingsfase)

Prolander werkt aan het landschap van Drenthe en Groningen

Werken bij Prolander betekent werken aan een aantrekkelijk, waardevol en toekomstbestendig landelijk gebied. Met ruimte voor natuur, water(berging), recreatie en landbouw. Onze belangrijkste taak is realisatie van het Natuurnetwerk Nederland (NNN) in de provincies Drenthe en Groningen. Doel van dit netwerk is om natuurgebieden te versterken en te verbinden met elkaar en met het omringende agrarisch gebied. Dit doen we in vele projecten en altijd samen met bewoners, gebiedspartners, overheden en andere belanghebbenden. Als uitvoeringsorganisatie van beide provincies zorgen we ervoor dat het gebeurt, van ontwerp tot realisatie.

Voor onze projecten zoeken wij een

 Medewerker Gebiedsontwikkeling Focus op de voorbereidingsfase 
(0,8 – 1,0 fte; standplaats Assen)

Kun jij ideeën, meningen en concepten snel analyseren, interpreteren en omschrijven? Kun jij plannen maken op basis van doelen, belangen, gebiedskenmerken en geldstromen? Kun jij ook zorgen dat die plannen tot uitvoering komen? Staan jouw antennes altijd aan en weet je signalen uit je omgeving om te zetten in adviezen en acties? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als ervaren medewerker voer je de regie op de uitvoering van deelprojecten in de fases van het initiëren en begeleiden van integrale gebiedsprocessen vanaf het begin van een beleidsopgave. Je voert zelfstandig je werkzaamheden uit, onder aansturing van een integraal projectleider en binnen een groter programma. Zowel buiten als binnen Prolander zorg je dat er inhoudelijke voortgang is: je stuwt, verbindt en voert regie. Je bent voor je projectleider de steun en toeverlaat voor het bereiken van inhoudelijke voortgang en voor de projectbeheersing. Je zorgt voor analyses, adviezen en rapportages. Daarbij los je op kantoor en in het veld op wat er moet worden opgelost om het werk te realiseren. Dat doe je binnen de regels van het spel en in overleg met de opdrachtgevers, de stakeholders en de financiers waar wij mee werken. Tevens ontzorg je de projectleider met project gerelateerde zaken (bijvoorbeeld planning).

Het trekken van deelprojecten in de fases van planvoorbereiding en uitvoering maken daar deel van uit. Je helpt mee in de vertaling van de beleidsopgave naar een inrichtingsplan/ontwerp. Hierbij onderken je het speelveld met verschillende belangen en weet hierin te schakelen. Ook onderhandel je met verschillende belanghebbenden om – in verbinding – tot een oplossing te komen.

 Wat vragen we van jou?

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau en 5 jaar werkervaring;
  • Kennis en affiniteit met gebiedsontwikkelingsprocessen, bij voorkeur in het landelijk gebied;
  • Goede kennis van projectmatig werken;
  • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
  • Goede sociale en adviesvaardigheden;
  • Het vermogen om duidelijke en haalbare afspraken met collega’s en externe partijen te maken;
  • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Om de functie goed te kunnen uitvoeren, ben je resultaatgericht, flexibel en gericht op samenwerken. Je bent omgevingsbewust, je weet van aanpakken en je bent in staat om zelfstandig en zakelijk een oordeel te vormen.

Wat bieden we jou?

Werken bij Prolander betekent werken in een informele sfeer, met veel ruimte voor jouw expertise en creativiteit en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden een aanstelling aan voor drie jaar. Verder bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van jouw ervaring, maximaal € 62.912,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder, salarisschaal 10). Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget.

Ook kandidaten die nog niet volledig aan de functie-eisen voldoen nodigen wij van harte uit te solliciteren. Wij bieden een ontwikkeltraject op maat aan en een daarbij behorend salarisniveau.

Je wordt aangesteld bij de Gemeenschappelijke Regeling Prolander. Prolander hanteert dezelfde arbeidsvoorwaarden als de provincie Drenthe. Je standplaats is Assen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben medewerkers van Prolander en de provincies Groningen en Drenthe voorrang.

Meer informatie?

Neem dan contact op met René Bultje, Manager Mens en Ontwikkeling, via telefoonnummer 06-52077790. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Kiki Slangen, HRM-adviseur, via telefoonnummer 0592-365555.

Geïnteresseerd?

Jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je sturen naar Solliciteerbij@prolander.nl  Jouw brief dient uiterlijk zondag 3 oktober 2021 in ons bezit te zijn. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op dinsdag 12 oktober of donderdag 14 oktober 2021.