Medewerker Gebiedsontwikkeling (uitvoeringsfase)

Prolander werkt aan het landschap van Drenthe en Groningen

Werken bij Prolander betekent werken aan een aantrekkelijk, waardevol en toekomstbestendig landelijk gebied. Met ruimte voor natuur, water(berging), recreatie en landbouw. Onze belangrijkste taak is realisatie van het Natuurnetwerk Nederland (NNN) in de provincies Drenthe en Groningen. Doel van dit netwerk is om natuurgebieden te versterken en te verbinden met elkaar en met het omringende agrarisch gebied. Dit doen we in vele projecten en altijd samen met bewoners, gebiedspartners, overheden en andere belanghebbenden. Als uitvoeringsorganisatie van beide provincies zorgen we ervoor dat het gebeurt, van ontwerp tot realisatie.

Voor onze projecten zoeken wij een

Medewerker Gebiedsontwikkeling Focus op de uitvoeringsfase
(0,8 – 1,0 fte; standplaats Assen)

Realiseer jij plannen vanaf de aanbestedingsstrategie via de uitvraag, de gunning tot en met de oplevering? Is onderhandelen met aannemers en ingenieursbureaus jou op het lijf geschreven? Snap jij contractmanagement? Staan jouw antennes altijd aan en weet je signalen uit je omgeving om te zetten in adviezen en acties? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als ervaren medewerker voer je de regie op de uitvoering van deelprojecten in de fases van planvoorbereiding en uitvoering. In deze functie ligt de nadruk op de uitvoering, maar je bent ook in staat om integrale gebiedsprocessen te initiëren en te begeleiden. Je voert veelal zelfstandig je werkzaamheden uit, binnen een groter programma en onder aansturing van een (integraal) projectleider. Zowel buiten als binnen Prolander zorg je dat er inhoudelijke voortgang is: je stuwt, verbindt en voert regie. Je bent voor je projectleider de steun en toeverlaat voor het bereiken van inhoudelijke voortgang en voor de projectbeheersing. Je zorgt voor analyses, adviezen en rapportages. Daarbij los je op kantoor en in het veld op wat er moet worden opgelost om het werk te realiseren. Dat doe je binnen de regels van het spel en in overleg met de opdrachtgevers, de stakeholders en de financiers waar wij mee werken. Hierbij zoek je proactief naar kansen om - samen met de inkoopexpert - innovatieve contractvormen toe te passen. Je bent volwaardig partij aan de aannemer die het buiten moet maken. Daarnaast adviseer je de integraal projectleider op de civieltechnische kant van het project. Je neemt ook je collega’s mee in jouw expertise op het vlak van aanbesteding, contractbeheersing en civiele techniek. Hierin draag je ook verantwoordelijkheid voor de verdere ontwikkeling van de professionaliteit van Prolander.

Wat vragen we van jou?

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare kennis en ervaring met het toepassen van civieltechnische oplossingen en het als (deel)projectuitvoerder aansturen van civieltechnische projecten;
  • Aantoonbare ervaring met (innovatieve) contractvormen als RAW, UAV-gc, EMVI en BVP;
  • Aantoonbare kennis en ervaring met gebiedsontwikkelingsprocessen, bij voorkeur in het landelijk gebied;
  • Goede kennis van projectmatig werken;
  • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
  • Goede sociale en adviesvaardigheden;
  • Het vermogen om duidelijke en haalbare afspraken met collega’s en externe partijen te maken;
  • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
  • Opleiding Nevi 1 en/of kennis van SSK-ramingen is een pré.

Om de functie goed te kunnen uitvoeren ben je resultaatgericht, flexibel en gericht op samenwerken. Je bent omgevingsbewust, je weet van aanpakken en bent in staat om zelfstandig en zakelijk een oordeel te vormen.

Wat bieden we jou?

Werken bij Prolander betekent werken in een informele sfeer, met veel ruimte voor jouw expertise en creativiteit en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden een aanstelling aan voor drie jaar. Verder bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van jouw ervaring, maximaal € 62.912, -- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder, salarisschaal 10). Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget.

Ook kandidaten die nog niet volledig aan de functie-eisen voldoen nodigen wij van harte uit te solliciteren. Wij bieden een ontwikkeltraject op maat aan en een daarbij behorend salarisniveau.

Je wordt aangesteld bij de Gemeenschappelijke Regeling Prolander. Prolander hanteert dezelfde arbeidsvoorwaarden als de provincie Drenthe. Je standplaats is Assen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben medewerkers van Prolander en de provincies Groningen en Drenthe voorrang.

Meer informatie?

Neem dan contact op met René Bultje, Manager Mens en Ontwikkeling, via telefoonnummer 06-52077790. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Kiki Slangen, HRM-adviseur, via telefoonnummer 0592-365555.

Geïnteresseerd?

Jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je sturen naar Solliciteerbij@prolander.nl  Jouw brief dient uiterlijk zondag 3 oktober 2021 in ons bezit te zijn. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op dinsdag 12 oktober of donderdag 14 oktober 2021.