Junior Projectcontroller 32-36 uur per week (0,8 - 1,0 fte); locaties Assen en Groningen

Ben jij een enthousiaste en ambitieuze controller met analytische- en adviesvaardigheden?  Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wie zijn wij?

Als je in het landelijk gebied van Drenthe en Groningen loopt, fietst, vaart of rijdt, kom je Prolander al snel tegen. Onze belangrijkste taak is de realisatie van het Natuurnetwerk Nederland. Dit netwerk versterkt en verbindt belangrijke natuurgebieden met elkaar. Samen met onze gebiedspartners zoeken we naar oplossingen die bijdragen aan sterke natuur en perspectief voor de landbouw. Daarbij hebben we ook oog voor waterberging en recreatie. Zo werken we aan een groot maatschappelijk vraagstuk: hoe zorgen we voor een duurzame toekomst van het landelijk gebied?

Om deze toekomst mogelijk te maken, moet er achter de schermen heel wat gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan verwerven van gronden, advies over subsidies, ruimtelijk ontwerp, gezamenlijk opstellen van inrichtingsplannen en de daadwerkelijke inrichting van een gebied. Bij Prolander zorg je er samen met ruim 150 collega’s voor dat het gebeurt. Van ontwerp tot realisatie.

Vanwege het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een Junior Projectcontroller.

 

Jouw rol als Junior Projectcontroller:

Als junior projectcontroller werk je samen met (ervaren) collega’s aan de financiële beheersing van onze projecten en de Planning & Control-cyclus van onze provinciale opdrachten. Je stelt rapportages en control adviezen op en adviseert onze projectleiders proactief op het gebied van financiën, uren en inrichting van de projectadministratie. Verder lever je een inhoudelijke bijdrage aan de financiële projectplanning voortgang en uitvoering. En verzorg je de analyse en bewaking van de benodigde uren van medewerkers (projectteam).

Wat ga je verder nog doen:

 • Het leveren van een bijdrage aan projecten bij het maken van offertes en planningen voor de provinciale opdrachtgevers en bij het maken van tussentijdse voortgangsrapportages;
 • Samen met de projectleiders werk je samen aan de integrale projectfinanciering, stel je control adviezen op en geef je inhoudelijk advies
 • Je bewaakt actief de planning van de uren en financiën, verzorgt analyses en adviseert de projectleider om de financiële planning bij te stellen;
 • Je maakt nacalculaties en controle les voor het afsluiten van (deel)projecten.

Met wie ga je samenwerken:

Je komt terecht in de vakgroep planning & control. Deze vakgroep bestaat uit 6 projectcontrollers, die helpen en ondersteunen bij elkaars werkzaamheden. Verder werk je veel samen met de financiële administratie en projectleiders

 

Jouw profiel

 • Een afgeronde relevante HBO-opleiding (Finance & Control of vergelijkbaar);
 • Uitstekende beheersing van Excel;
 • 1-2 jaar ervaring met project- en grondadministraties, bij voorkeur Oracle EBS en P8 (VRIS) is een pré;
 • Open communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en op het gebied van samenwerken ;
 • accuratesse en zorgvuldigheid;
 • zelfstandig kunnen werken;
 • goede adviesvaardigheden en een proactieve instelling;

Ook kandidaten die nog niet volledig aan de functie-eisen voldoen nodigen wij van harte uit te solliciteren.

Wanneer ben je succesvol in de functie?

Je bent succesvol in deze functie als je in samenwerking met je collega’s binnen de vakgroep planning en control binnen de geldende kaders adviseert aan de projectleiders op een open en proactieve wijze.

Wat bieden we jou?

 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar [met uitzicht op vast dienstverband];
 • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal € 4.370,42 (functieschaal 9) bedraagt bij een fulltime dienstverband
 • Individueel keuze budget van ongeveer 23% van je bruto maandsalaris
 • Teammanagers Mens en Ontwikkeling die er speciaal zijn voor jouw persoonlijke- en professionele ontwikkeling
 • Persoonlijke ontwikkelingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar
 • Elk seizoen een Prolanderdag!

Je wordt aangesteld bij de Gemeenschappelijk Regeling Prolander. Prolander hanteert dezelfde arbeidsvoorwaarden als de provincie Drenthe.

 

Vragen of opmerkingen?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Ronald Heersink, Teammanager, 06 29 64 99 91. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Erwin Bartelds, assistent-teammanager, 06 52 40 11 55.

 

Enthousiast?

Jouw sollicitatiebrief met cv ontvangen wij graag uiterlijk 28 mei 2023 via  solliciteerbij@prolander.nl. De sollicitatiegesprekken staan gepland voor week 23.